Analiza: Gus u Londonu, Ševčenko ''bušio'' Murinja?!

Narednih nedelja, a verovatno i meseci, novinari širom sveta baviće se otkazom Žozea Murinja u londonskom Čelsiju.

Fudbal 18.12.2015 | 23:45
Analiza: Gus u Londonu, Ševčenko ''bušio'' Murinja?!

Jedan od najboljih menadžera sveta otpušten je posle serije očajnih rezutlata šampiona Engleske od starta sezone, pošto 'Plavci' posle 16. mesto na tabeli posle isto toliko kola Premijer lige.

Najpre su se pojavile informacije da je Portugalac dobio otkaz zbog sukoba sa igračima, što i nije daleko od istine jer je 'Specijalni' počeo javno da ih kritikuje u poslednje vreme, dok je posle poslednjeg poraza, već devetog u sezoni, od Lester Sitija, direktno optužio Edena Azara da je simulirao povredu.

Poslednja teorija u vezi sa razlogom zbog kog se Roman Abramovič zahvalio na saradnji čoveku koji mu je doneo tri Premijer lige, četiri Liga Kupa, FA Kup i Komjuniti Šild jeste bivši napadač kluba Andrej Ševčenko.

Legendarni Ukrajinac, koji se i nije naigrao za vreme prvog mandata Žozea na Stamford Bridžu, upisavši nešto više od 50 nastupa za tri sezone, navodno je nagovorio ruskog milijardera da je upravo u menadžeru problem.

Ujedno, upravo je Ševa bio taj koji je savetovao igrače da 'miniraju' čoveka koji je od njih napravio dominantne šampione.

Takođe, Abramovič izuzetno ceni mišljenje jednog od najboljih napadača u novijoj fudbalskoj istoriji, nije tajna da je upravo on insistirao na njegovom dolasku iz Milana, dok britanski mediji dodaju da je Roma 'u pomoć' pozvao i Didijea Drogbu, da se vrati u London i pomogne novom menadžeru zajedno sa Ševčenkom.

S druge strane, istovremeno su počele i spekulacije ko će sesti u upražnjenu fotelju posle odlaska Murinja, a sve je izvesnije da će to biti Holanđanin Gus Hidink – što je i nagovestio još jedan bivši igrač 'Plavaca' Mateja Kežman.

Posle prvog odlaska Portugalca sa Stamford Bridža kao rešenje je doveden Luis Filipe Skolari, ali kako se Brazilac nije baš najbolje snašao na Ostrvu ubrzo je na njegovo mesto postavljen upravo bivši selektor 'Oranje', a tada ruskog nacionalnog tima.

Gus je te 2009. uspeo da osvoji FA Kup, dok je u Ligi šampiona zaustavljen od strane Barselone (0:0, 1:1) u najblaže rečeno kontraverznom dvomeču.

Međutim, iako su ga novinari već uslikali na terminalu aerodroma Hitrou u glavnom gradu Engleske, Holanđanin kaže da još ništa nije dogovoreno.

"Želim najpre da prikupim što više informacija. Čelsi se nalazi u izuzetno lošoj situaciji, a za tako nešto postoje dobrani razlozi, očigledno. Pre nego što donesem odluku, želim da imam uvid u sve", rekao je Hidink, "Što se meča protiv Sanderlenda tiče, gotovo sigurno je da će treneri preuzeti vođenje ekipe, a ja ću možda, u zavisnosti od prvih razgovora, biti na tribinama".

Osim spomenutih timova i reprezentacija, šesdesetdevetogodišnji Hidink tokom karijere vodio je, između ostalih, PSV Ajndhoven, Fenerbahče, Real Madrid i Anži, kao i selekcije Turske, Australije i Južne Koreje, s kojom je igrao polufinale Svetskog prvenstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar