Гутова испред Вонове, Невени бод!

Швајцарска скијашица Лара Гут славила је на првој суперкомбинацији сезоне у француском Вал д’Изеру, на којој је Невена Игњатовић освојила један бод.

Остали спортови 18.12.2015 | 21:45
Гутова испред Вонове, Невени бод!

Гутова је до друге победе у овогодишњем издању Светског купа, а 14. у каријери, дошла укупним временом од 2:38.30 после вожње у спусту и слалому.

Друго место, са само једном стотинком заостатка, заузела је Американка Линдзи Вон, док се на трећем степенику победничког постоља нашла Михаела Кирхгасер из Аустрије.

Српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 30. место и освојила свој први бод ове сезоне у елитном такмичењу.

После спуста, Вонова је била 38 стотинки испред Гутове, а пратила их је Аустријанка Корнелија Хитер, док је Невена била на 42. месту, са шест секунди заостатка. Када је на ред дошао слалом, Кирхгасерова је искористила то што јој је то најјача дисциплина и напредовала са 20. позиције, коју је држала после прве вожње.

Од најбоље три после прве вожње, највише времена је изгубила Хитерова, да би Гутова без проблема преузела вођство, са 91 стотинком заостатка, да би Вонова на крају морала да се задовољи другим местом. Српска скијашица освојила је последњи бод, са седам и по секунди заостатка у односу на Швајцаркињу.

Словенка Маруша Ферк била је боља од осталих на четвртом месту, испред Марго Баиле из Француске и Рагнхилд Мовинкел из Норвешке и три Италијанке – Франческе Марзаље, Елене Куртони и Јохане Шнарф. Куртони и Шнафрова су поделиле осмо место, а десета је била Вања Бродник из Словеније.

Вонова води у генералном пласману Светског купа са 480 бодова, а следе је Гутова са 378 и Швеђанка Фрида Хансдотер са 315.

Скијашице у суботу у Вал д’Изеру очекује спуст, а у недељу се селе у Куршевел на велеслалом.

Коментари / 0

Оставите коментар