Свиндал предводио троструки тријумф ‘'Викинга’'!

Норвешки скијаш Аксел Лунд Свиндал тријумфовао је на трећем супервелеслалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у италијанској Вал Гардени.

Остали спортови 18.12.2015 | 21:00
Свиндал предводио троструки тријумф ‘'Викинга’'!

Свиндал је до треће победе ове сезоне дошао у времену од 1:28.12 минута, са 34 стотинке предности у односу на сународника Ћетила Јансруда.

Савршен дан за ‘Викинге’ комплетирао је Александер Омот Килде трећим местом, са једном десетинком иза Јансруда.

Норвежани су имали дан за памћење у италијанском ски центру, у којем је Килде повео врло брзо после старта врло брзо преузео водећу позицију. Многи ривали нису успели да помере младог Норвежанина, али је то успео Свиндал, који је био 21. по реду, а следио га је Јансруд који се уметнуо између својих сународника.

Аустријанац Матијас Мајер је следио најбољу тројицу и био је последњи унутар секунде од Свиндала, а следили су га Американац Ендру Вајбрехт, Адријен Тео из Француске и сународници Георг Штрајтбергер и Патрик Швајгер. Швајгер је поделио осмо место са Домиником Паризом из Италије, а на десетом месту нашао се још један аустријски скијаш Винцент Крихмајр.

У генералном пласману Светског купа води Аустријанац Марсел Хиршер са 440 бодова, 23 више од Свиндала, док је Јансруд трећи са 247. У поретку супервелеслалома, Свиндал је први са 210 бодова, 80 више од Мајера.

Светски куп у конкуренцији скијаша се наставља у суботу спустом у Вал Гардени.

Коментари / 0

Оставите коментар