Ако Лестер буде шампион...?!

Тренер Клаудио Ранијери практично има клаузулу о бонусу у случају сензационалног освајања титуле, а играчи не.

Фудбал 19.12.2015 | 22:20
Ако Лестер буде шампион...?!

Клаудио Ранијери летос је потписао трогодишњи уговор са Лестером и управо он послужио као главни аргумент разноразним експертима, који су "лисицама" пред почетак сезоне прогнозирали испадање из Премијер лиге.

Међутим, 64-годишњи Ранијери је после катастрофално обављеног посла са репрезентацијом Грчке (добио отказ после пораза код куће од Фарских Острва) успео да са Лестером пронађе формулу успеха и шокира све који су га ниподаштавали.

Његов тим после победе над Челсијем у 16. колу заузима прво место на табели Премијер лиге, а ако ту буде и 15. маја увече, када се заврши такмичење, добиће бонус од 1,7 милиона фунти!

Наравно, Ранијери није у свој уговор убацио клаузулу о освајању титуле, јер је у то време тако нешто деловало као научна фантастика, али је договорио "степенасти бонус", који му доноси 100.000 фунти за 17. место и изборен опстанак у лиги, а онда још по 100.000 за сваку позицију више.

Простом математиком, долазимо до 1,7 милиона фунти за тријумф у, по многима, најтежем националном шампионату у Европи.

Према незваничним информацијама којима располажу британски медији, фудбалери Лестера имају у уговорима награде за изборен опстанак у Премијер лиги (250.000 фунти сваком играчу), као и за одређене домете у ФА купу и Лига купу, али не и за успехе као што су пласман у Лигу Европе или Лигу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар