Ako Lester bude šampion...?!

Trener Klaudio Ranijeri praktično ima klauzulu o bonusu u slučaju senzacionalnog osvajanja titule, a igrači ne.

Fudbal 19.12.2015 | 22:20
Ako Lester bude šampion...?!

Klaudio Ranijeri letos je potpisao trogodišnji ugovor sa Lesterom i upravo on poslužio kao glavni argument raznoraznim ekspertima, koji su "lisicama" pred početak sezone prognozirali ispadanje iz Premijer lige.

Međutim, 64-godišnji Ranijeri je posle katastrofalno obavljenog posla sa reprezentacijom Grčke (dobio otkaz posle poraza kod kuće od Farskih Ostrva) uspeo da sa Lesterom pronađe formulu uspeha i šokira sve koji su ga nipodaštavali.

Njegov tim posle pobede nad Čelsijem u 16. kolu zauzima prvo mesto na tabeli Premijer lige, a ako tu bude i 15. maja uveče, kada se završi takmičenje, dobiće bonus od 1,7 miliona funti!

Naravno, Ranijeri nije u svoj ugovor ubacio klauzulu o osvajanju titule, jer je u to vreme tako nešto delovalo kao naučna fantastika, ali je dogovorio "stepenasti bonus", koji mu donosi 100.000 funti za 17. mesto i izboren opstanak u ligi, a onda još po 100.000 za svaku poziciju više.

Prostom matematikom, dolazimo do 1,7 miliona funti za trijumf u, po mnogima, najtežem nacionalnom šampionatu u Evropi.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolažu britanski mediji, fudbaleri Lestera imaju u ugovorima nagrade za izboren opstanak u Premijer ligi (250.000 funti svakom igraču), kao i za određene domete u FA kupu i Liga kupu, ali ne i za uspehe kao što su plasman u Ligu Evrope ili Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar