На Цетињу запаљена НАТО застава

Црна Гора је дубоко подијељена по питању уласка ове земље у НАТО. Протест на ту тему заказан је за суботу у Подгорици, док је синоћ на Цетињу запаљена НАТО застава!

Регион 07.12.2015 | 19:40
На Цетињу запаљена НАТО застава

У Подгорици је одржан састанак Организационог одбора протестног скупа који ће у главном граду Црне Горе бити одржан у суботу, а против чланства ове земље у НАТО-у.

Портпарол Нове српске демократије (Нова), Јован Вучуровић, саопштио је да је одлучено да скуп почне у 18 сати окупљањем испред Скупштине, након чега ће се ићи у шетњу до споменика Светом Петру Цетињском.

Поред чланица Демократског ронта, које су противе учлањењу Црне Горе у НАТО, у организацији скупа учествују и Покрет за Пљевља, као и Мрежа НВО ”Не у НАТО”, Покрет Слобода народу и Група грађана “Акција-реакција”.

“Од политичких странака којима је упућен позив да учествују у организацији, одговор је стигао од Демоса Миодрага Лекића, а нешто раније и од Демократа Алексе Бечића, који су нас обавијестили да не желе да узму учешће у нашем протесту против НАТО, што смо примили к знању”, навео је Вучуровић.

Према његовим ријечима, Организациони одбор је одлучио да осталим политичким субјектима остави могућност да се, иако не желе да учествују у организацији овог протеста, њихови предсједници обрате грађанима у суботу, "јер ће међу окупљеним народом сигурно бити и њихових симпатизера".

"Констатујемо да је ово тренутак у коме је веома важно да сви они који се противе учлањењу Црне Горе у НАТО буду заједно и буду јединствени у пружању отпора једној опасној намјери која предсједнику ДПС-а Милу Ђукановићу само служи за продужетак неконтролисане власти", рекао је Вучуровић.

Он је поновио да се организатори протеста противе могућности да се о тако важном питању одлука донесе без консултовања грађана.

“Одлуку треба да донесу грађани на поштеном и правичном референдуму, јер све друго би кад-тад могло да се доведе у питање и имало би несагледиве посљедице по Црну Гору”, поручио је Вучуровић, пренијели су црногорски медији.

Подсјећамо, НАТО је у сриједу позвао Црну Гору да постане 29. земља чланица те организације.

Ову "историјску одлуку да се почну преговори о приступању са Црном Гором донијело је једногласно 28 шефова дипломатија земаља чланица НАТО", рекао је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

"НАТО није добродошао у Црну Гору!"
Да је Црна Гора дубоко подијељена када је ријеч о уласку ове земље у НАТО, свједочи и видео снимак паљења НАТО заставе на Цетињу.

"Након што су, у невиђеној демонстрацији улизиштва и гажења по традицији Црне Горе, власти пријестонице Цетиње, поводом добијања позивнице за НАТО, скинули Крсташ барјак и ставили НАТО заставу, слободни грађани су узели ствари у своје руке. НАТО заставе нема од ноћас. Било је лијепо вечерас дисати слободу на Цетињу. Била је част бити дио екипе! НАТО није добродошао у Црну Гору! А, сада: вратите Крсташ барјак!", стоји у опису видео снимка.

 

Извор: Прессрс.ба/Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Жалосно

07.12.2015 20:49

Дошли Срби из Србије и протестују и пале НАТО заставе Црногорци су добар народ не би они то учинили .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.12.2015 11:06

Ако су Мило и његове улизице представници "доброг" црногорског народа у шта чисто сумњам онда је то јадан народ. Доказ да то није тако је што не смије да распише референдум. Укопао је прави поносни и поштени црногорски народ сарађујући са највећим непријатељима. Међу првима је потрчао да призна Косово, зато га "обожавају" Шиптари и Муслимани.... Жалосно, размисли шта је жалосно па пиши коментаре али мораш да размишљаш својим мозгом, а не Миловим.

Name

сладјана_бозовиц@хотмаил.цом

08.12.2015 14:37

Ми сно Црногорци сви за нато....нато је мој дом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.8 Децембар 2015

08.12.2015 17:18

Нећете дуго бити у,НАТУ.Црногорци доћете памети али биће вам прекасно.Газићу вас шиптари као по ђубрету.Само неће вам нико помоћи,Милова плитика је вас обрукала свуда.Мило ако не оде из земље,растргаће га народ као масну врећу.То је и заслужио.

ОДГОВОРИТЕ