Na Cetinju zapaljena NATO zastava

Crna Gora je duboko podijeljena po pitanju ulaska ove zemlje u NATO. Protest na tu temu zakazan je za subotu u Podgorici, dok je sinoć na Cetinju zapaljena NATO zastava!

Region 07.12.2015 | 19:40
Na Cetinju zapaljena NATO zastava

U Podgorici je održan sastanak Organizacionog odbora protestnog skupa koji će u glavnom gradu Crne Gore biti održan u subotu, a protiv članstva ove zemlje u NATO-u.

Portparol Nove srpske demokratije (Nova), Jovan Vučurović, saopštio je da je odlučeno da skup počne u 18 sati okupljanjem ispred Skupštine, nakon čega će se ići u šetnju do spomenika Svetom Petru Cetinjskom.

Pored članica Demokratskog ronta, koje su protive učlanjenju Crne Gore u NATO, u organizaciji skupa učestvuju i Pokret za Pljevlja, kao i Mreža NVO ”Ne u NATO”, Pokret Sloboda narodu i Grupa građana “Akcija-reakcija”.

“Od političkih stranaka kojima je upućen poziv da učestvuju u organizaciji, odgovor je stigao od Demosa Miodraga Lekića, a nešto ranije i od Demokrata Alekse Bečića, koji su nas obavijestili da ne žele da uzmu učešće u našem protestu protiv NATO, što smo primili k znanju”, naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, Organizacioni odbor je odlučio da ostalim političkim subjektima ostavi mogućnost da se, iako ne žele da učestvuju u organizaciji ovog protesta, njihovi predsjednici obrate građanima u subotu, "jer će među okupljenim narodom sigurno biti i njihovih simpatizera".

"Konstatujemo da je ovo trenutak u kome je veoma važno da svi oni koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO budu zajedno i budu jedinstveni u pružanju otpora jednoj opasnoj namjeri koja predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću samo služi za produžetak nekontrolisane vlasti", rekao je Vučurović.

On je ponovio da se organizatori protesta protive mogućnosti da se o tako važnom pitanju odluka donese bez konsultovanja građana.

“Odluku treba da donesu građani na poštenom i pravičnom referendumu, jer sve drugo bi kad-tad moglo da se dovede u pitanje i imalo bi nesagledive posljedice po Crnu Goru”, poručio je Vučurović, prenijeli su crnogorski mediji.

Podsjećamo, NATO je u srijedu pozvao Crnu Goru da postane 29. zemlja članica te organizacije.

Ovu "istorijsku odluku da se počnu pregovori o pristupanju sa Crnom Gorom donijelo je jednoglasno 28 šefova diplomatija zemalja članica NATO", rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"NATO nije dobrodošao u Crnu Goru!"
Da je Crna Gora duboko podijeljena kada je riječ o ulasku ove zemlje u NATO, svjedoči i video snimak paljenja NATO zastave na Cetinju.

"Nakon što su, u neviđenoj demonstraciji ulizištva i gaženja po tradiciji Crne Gore, vlasti prijestonice Cetinje, povodom dobijanja pozivnice za NATO, skinuli Krstaš barjak i stavili NATO zastavu, slobodni građani su uzeli stvari u svoje ruke. NATO zastave nema od noćas. Bilo je lijepo večeras disati slobodu na Cetinju. Bila je čast biti dio ekipe! NATO nije dobrodošao u Crnu Goru! A, sada: vratite Krstaš barjak!", stoji u opisu video snimka.

 

Izvor: Pressrs.ba/Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Žalosno

07.12.2015 20:49

Došli Srbi iz Srbije i protestuju i pale NATO zastave Crnogorci su dobar narod ne bi oni to učinili .

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.12.2015 11:06

Ako su Milo i njegove ulizice predstavnici "dobrog" crnogorskog naroda u šta čisto sumnjam onda je to jadan narod. Dokaz da to nije tako je što ne smije da raspiše referendum. Ukopao je pravi ponosni i pošteni crnogorski narod sarađujući sa najvećim neprijateljima. Među prvima je potrčao da prizna Kosovo, zato ga "obožavaju" Šiptari i Muslimani.... Žalosno, razmisli šta je žalosno pa piši komentare ali moraš da razmišljaš svojim mozgom, a ne Milovim.

Name

[email protected]

08.12.2015 14:37

Mi sno Crnogorci svi za nato....nato je moj dom

ODGOVORITE
Name

Neđo.8 Decembar 2015

08.12.2015 17:18

Nećete dugo biti u,NATU.Crnogorci doćete pameti ali biće vam prekasno.Gaziću vas šiptari kao po đubretu.Samo neće vam niko pomoći,Milova plitika je vas obrukala svuda.Milo ako ne ode iz zemlje,rastrgaće ga narod kao masnu vreću.To je i zaslužio.

ODGOVORITE