Да ли на Јахорини има тајних састанака?

Након Минхена, Будимпеште и Тузле штаб за рушење Милорада Додика преселио се на Јахорину. То ових дана тврде неки домаћи и регионални медији па и сам предсједник,ч ланови његовог СНСД-а и коалициони партнера.

Босна и Херцеговина 26.11.2015 | 22:48
Да ли на Јахорини има тајних састанака?

Наша екипа посјетила је данас олимијску планину да провјери да ли опозија Републике Српске са међународним центрима моћи кује завјеру против председника Додика, а самим тим, како он сматра, и против Републике Српске.

Вријеме на Јахорини данас је било идеално за тајне састанке и завјере. Хладно, магловити, вјетровито.

И заиста, у једној од конференцијских сала једног јахоринског хотела наишли смо на радни састанак на којем су учествовали опозициони посланици из Републике Српске. Бранислав Бореновић из ПДП-а, Маринко Божовић из СДС-а и лидер Напредне Српске Адам Шукало.

Међутим нема амбасадора и невладиних организација, који су наводно саставни дио "антидодик" коалиције.

На састанку смо примијетили и посланике из Народне скупштине Србије, Скупштине Црне Горе и македонског Собрања. Они теоретски јесу странци али сумњамо да су представници страних центара моћи који желе да сруше Милорада Додика.

Међутим на састанку је био присутан и Игор Радојичић. Ситуација се закомпликовала. Зашто је Радојичић на Јахорини? Он то не жели да открије јер је,к ако каже у медијској хибернацији.

Опозиционари из Српске, али и остали учесници, тврде да састанак није урота против предсједника и државе већ Регионална конференција парламента земаља запаадног Балкана, на којој се разговара о европским интеграцијама. Једна од тема је кориштење средства из ИПА Фондова Европске уније.

Посланик црногорског Парламента Александар Дамјановић подсјећа да се ту ради о значајним средствима која су на располагању земљама западног Балкана те да од наше воље и способности колико ћемо тих средстава добити и како ћемо их искористити.

У БиХ нажалост нема ни воље ни памети.

Због неусвајања механизма координације изгубили смо, из ИПА фондова за 2013. годину 95 милиона евра.

Посланик ПДП-а у Народној Скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић истиче да је најмање 35 милиона од тих средстава припадало Републици Српској за пројекте из области транспортне инфраструктуре, за подршку полицијским структурама те за младе и стипендије.

Посланици земаља западног Балкана расправљали су и о контроли трошења буџетских средстава.

Потпредсједник Народне Скупштине Србије Верољуб Арсић похвалио се да од 1. децемба ове године у Србији са радом почиње портал за надзор над јавним финансијама.

"То значи да ће у сваком тренутку не само посланици већ сви грађани Србије моћи да прате шта се дешава са буџетом Србије",појашњава Арсић.

Слушајућу колеге из регије посланици из Републике Српске могли су да потврде оно што је свима одавно јасно.

"Када је у питању трошење јавног новца ми у Републици Српској смо у најгорој ситуацији јер се сав новац из буџета троши неодговорно и нетранспарентно", каже посланик СДС-а у Народној Скупштини Републике Српске Маринко Божовић.

Дакле ништа од завјере и тајних састанака усмјерених ка рушењу вољеног предсједника, осим ако идеје о транспарентном трошењу буџетских средстава, односно нашег, народног новца, предсједник не схвати као удар на њега, Владу и Републику Српску.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

гг

26.11.2015 20:26

Балкански шпијун .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.11.2015 21:27

Сад це Миле послати све инспекција што има,да огуле и оно мало што раја покушава зарадити за ових 45 дана.Толико о Јахорини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

26.11.2015 21:47

Ко да руси Додика, зар Радојициц? Па није први април.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

27.11.2015 12:25

А од цијих пара ви то све радите и то бас на Јахорини. Зар нисте могли ето у Палама, Рогатици, Теслицу него бас на Јахорини. Па и ја идем на Јахорину али о свом троску. Лопови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.11.2015 15:06

Горе је његов вјерни Косарац,који цува господара и спреман је главу дати за њега.

ОДГОВОРИТЕ