Da li na Jahorini ima tajnih sastanaka?

Nakon Minhena, Budimpešte i Tuzle štab za rušenje Milorada Dodika preselio se na Jahorinu. To ovih dana tvrde neki domaći i regionalni mediji pa i sam predsjednik,č lanovi njegovog SNSD-a i koalicioni partnera.

Bosna i Hercegovina 26.11.2015 | 22:48
Da li na Jahorini ima tajnih sastanaka?

Naša ekipa posjetila je danas olimijsku planinu da provjeri da li opozija Republike Srpske sa međunarodnim centrima moći kuje zavjeru protiv predsednika Dodika, a samim tim, kako on smatra, i protiv Republike Srpske.

Vrijeme na Jahorini danas je bilo idealno za tajne sastanke i zavjere. Hladno, magloviti, vjetrovito.

I zaista, u jednoj od konferencijskih sala jednog jahorinskog hotela naišli smo na radni sastanak na kojem su učestvovali opozicioni poslanici iz Republike Srpske. Branislav Borenović iz PDP-a, Marinko Božović iz SDS-a i lider Napredne Srpske Adam Šukalo.

Međutim nema ambasadora i nevladinih organizacija, koji su navodno sastavni dio "antidodik" koalicije.

Na sastanku smo primijetili i poslanike iz Narodne skupštine Srbije, Skupštine Crne Gore i makedonskog Sobranja. Oni teoretski jesu stranci ali sumnjamo da su predstavnici stranih centara moći koji žele da sruše Milorada Dodika.

Međutim na sastanku je bio prisutan i Igor Radojičić. Situacija se zakomplikovala. Zašto je Radojičić na Jahorini? On to ne želi da otkrije jer je,k ako kaže u medijskoj hibernaciji.

Opozicionari iz Srpske, ali i ostali učesnici, tvrde da sastanak nije urota protiv predsjednika i države već Regionalna konferencija parlamenta zemalja zapaadnog Balkana, na kojoj se razgovara o evropskim integracijama. Jedna od tema je korištenje sredstva iz IPA Fondova Evropske unije.

Poslanik crnogorskog Parlamenta Aleksandar Damjanović podsjeća da se tu radi o značajnim sredstvima koja su na raspolaganju zemljama zapadnog Balkana te da od naše volje i sposobnosti koliko ćemo tih sredstava dobiti i kako ćemo ih iskoristiti.

U BiH nažalost nema ni volje ni pameti.

Zbog neusvajanja mehanizma koordinacije izgubili smo, iz IPA fondova za 2013. godinu 95 miliona evra.

Poslanik PDP-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Branislav Borenović ističe da je najmanje 35 miliona od tih sredstava pripadalo Republici Srpskoj za projekte iz oblasti transportne infrastrukture, za podršku policijskim strukturama te za mlade i stipendije.

Poslanici zemalja zapadnog Balkana raspravljali su i o kontroli trošenja budžetskih sredstava.

Potpredsjednik Narodne Skupštine Srbije Veroljub Arsić pohvalio se da od 1. decemba ove godine u Srbiji sa radom počinje portal za nadzor nad javnim finansijama.

"To znači da će u svakom trenutku ne samo poslanici već svi građani Srbije moći da prate šta se dešava sa budžetom Srbije",pojašnjava Arsić.

Slušajuću kolege iz regije poslanici iz Republike Srpske mogli su da potvrde ono što je svima odavno jasno.

"Kada je u pitanju trošenje javnog novca mi u Republici Srpskoj smo u najgoroj situaciji jer se sav novac iz budžeta troši neodgovorno i netransparentno", kaže poslanik SDS-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Marinko Božović.

Dakle ništa od zavjere i tajnih sastanaka usmjerenih ka rušenju voljenog predsjednika, osim ako ideje o transparentnom trošenju budžetskih sredstava, odnosno našeg, narodnog novca, predsjednik ne shvati kao udar na njega, Vladu i Republiku Srpsku.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

gg

26.11.2015 20:26

Balkanski špijun .

ODGOVORITE
Name

Ja

26.11.2015 21:27

Sad ce Mile poslati sve inspekcija što ima,da ogule i ono malo što raja pokušava zaraditi za ovih 45 dana.Toliko o Jahorini.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

26.11.2015 21:47

Ko da rusi Dodika, zar Radojicic? Pa nije prvi april.

ODGOVORITE
Name

Bot

27.11.2015 12:25

A od cijih para vi to sve radite i to bas na Jahorini. Zar niste mogli eto u Palama, Rogatici, Teslicu nego bas na Jahorini. Pa i ja idem na Jahorinu ali o svom trosku. Lopovi!

ODGOVORITE
Name

Dragan

27.11.2015 15:06

Gore je njegov vjerni Kosarac,koji cuva gospodara i spreman je glavu dati za njega.

ODGOVORITE