Мисимовић: Знао сам да нећемо проћи на ЕУРО 2016.!

Некадашњи „мозак“ репрезентације Босне и Херцеговине изјавио је да је од првог минута баража против Републике Ирске знао да „змајеви“ неће успјети да се домогну шампионата Европе у Француској.

Фудбал 20.11.2015 | 16:00
Мисимовић: Знао сам да нећемо проћи на ЕУРО 2016.!

„Гледао сам обје утакмице против Ирске и ни у једном тренутку нисам имао осјећај да ћемо проћи. Од првог минута сам знао да нећемо отићи на ЕУРО 2016. Једноставно, екипа је тако дјеловала“, изјавио је популарни Миске у интервјуу за „Независне новине“.

Прије одлучујућих мечева постојала је идеја да се Мисимовић врати у селекцију БиХ за коју је одиграо 84 утакмице и постигао 26 голова, али се то на велику жалост многих није десило.

"Био сам у сталном контакту са селектором Мехмедом Баждаревићем. Постојала је та идеја да се вратим. Прошло је више од годину дана од када сам се опростио. Једноставно то не би био прави потез, тако да ми је мало глупо причати шта би било, како би било".

Мисимовић је потом кратко анализирао селекцију Ирске и сам бараж.

„Ирска је екипа, као што сви знају, која игра своју игру. Боре се, агресивни су и тако је било против нас, а уз све то имали су предност након прве утакмице. Нисмо успјели да остваримо предност у Зеници и знали смо да ће у Даблину бити тешко. Мислим да смо се ми њима прилагодили и да смо играли њихову игру, тако да су Ирци заслужено отишли у Француску“.

Према његовим ријечима, „змајеви“ нису играли убједљиво од самог почетка квалификација за ЕП.

„Мислим да кроз цијеле квалификације нисмо играли убједљиво. Било је то све кнап. Доласком Меше доста се тога промијенило, увео је доста нових ствари, мада се не може тако лако све промијенити. Свака је утакмица била ’бити или не бити’ и све ово позитивно што је направио није било довољно“.

Јавност БиХ много више је очекивала од Миралема Пјанића, али Мисимовић није желио да се придружи критиковању везисте Роме.

„Глупо је сада да причамо о појединачном учинком и да некога критикујемо. Цијела екипа заједно побјеђује и заједно губи. Пјанке је јако битан играч у репрезентацији и биће и у будућности. Он је у неком процесу и за своје године је јако зрео играч. Сигурно је да ће он као и сви играчи научити нешто из овог неуспјеха“.

Фудбалер кинеског Гванжуа мишљења је да су у баражу морали играти само стандардни у својим клубовима.

„У утакмицама као што је била против Ирске врло је битно да играч игра. Против Ирске је била јако физички захтјевна утакмица, посебно јер су они играли грубо. Ако ниси 100 одсто спреман, онда је то проблем. Утакмице ништа не може да замијени, у њима играч враћа спремност, самопоуздање...“

Потом је дао и своју оцјену групе квалификација за наредни Мундијал у Русији.

„Белгија је опет фаворит групе. Ради се о селекцији која је у топ три на свијету. Ми морамо гањати друго мјесто и нови бараж. Остали тимови, Грчка, Кипар и Естонија, су ту негдје с нама. На истом смо нивоу и нема више тоталних аутсајдера као некада. Биће доста изненађења, али мислим да БиХ има квалитет да избори друго мјесто“.

На крају разговора за бањалучки лист је „открио“ и да имапонуду да игра фудбал још двије године у Кини.

„Још нисам одлучио о будућности. Имам понуду да останем у Кини још двије године. Убрзо ћете сазнати шта сам одлучио“, закључио је некадашњи играч Бајерна, Бохума, Нирнберга, Волфсбурга, Галатасараја и Динама из Москве.

Коментари / 0

Оставите коментар