Двије експлозије у "леглу терориста"

Две снажне експлозије одјекнуле су у муслиманском кварту у Бриселу где полиција покушава да нађе терористу осумњиченог за учешће у нападу у Паризу.

Свијет 16.11.2015 | 13:47
Двије експлозије у "леглу терориста"

Белгијске власти су демантовале да је Салах Абдеслам ухапшен, како су претходно јавили белгијски медији.

Полиција је кренула у потрагу за 26-годишњком, који је у бекству од суботе, када је установљено да је имао удела у нападима у престоници Француске у којима је страдало 129 особа.

Акција полиције је обављена у четврти Моленбек које се сматра леглом радикалних исламиста.

Велики број припадника полиције је у јутарњим часовима стигао у тај део престонице Европске уније, а према појединим изворима чује се пуцњава.

Белгијски медији наводе да полиција користећи мегафон позивала једну особу да се појави на прозору једне вишеспратнице и да покаже руке.

Абауд је осуђен у одуству на 20 година затвора због напада на полицију почетком ове године у Белгији, али је упркос хапшењу у Грчкој успео да се поново пребаци у Сирију, где је један од најактивнијих чланова Исламске државе.

Сиромашни округ Моленбек је у центру истраге после терористичких напада у Паризу током викенда, пошто је објављено да су два нападача живела у тој области Брисела.

Белгијски министар иностраних послова је рекао да белгијске власти треба да "организују све више и више акција" у Моленбеку који је познат по верском екстремизму и борцима који иду у Сирију.

Један од двојице Француза за које се верује да су извршили терориристичке нападе у петак увече у Паризу, живео је тамо, додаје АП.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар