Dvije eksplozije u "leglu terorista"

Dve snažne eksplozije odjeknule su u muslimanskom kvartu u Briselu gde policija pokušava da nađe teroristu osumnjičenog za učešće u napadu u Parizu.

Svijet 16.11.2015 | 13:47
Dvije eksplozije u "leglu terorista"

Belgijske vlasti su demantovale da je Salah Abdeslam uhapšen, kako su prethodno javili belgijski mediji.

Policija je krenula u potragu za 26-godišnjkom, koji je u bekstvu od subote, kada je ustanovljeno da je imao udela u napadima u prestonici Francuske u kojima je stradalo 129 osoba.

Akcija policije je obavljena u četvrti Molenbek koje se smatra leglom radikalnih islamista.

Veliki broj pripadnika policije je u jutarnjim časovima stigao u taj deo prestonice Evropske unije, a prema pojedinim izvorima čuje se pucnjava.

Belgijski mediji navode da policija koristeći megafon pozivala jednu osobu da se pojavi na prozoru jedne višespratnice i da pokaže ruke.

Abaud je osuđen u odustvu na 20 godina zatvora zbog napada na policiju početkom ove godine u Belgiji, ali je uprkos hapšenju u Grčkoj uspeo da se ponovo prebaci u Siriju, gde je jedan od najaktivnijih članova Islamske države.

Siromašni okrug Molenbek je u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu tokom vikenda, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj oblasti Brisela.

Belgijski ministar inostranih poslova je rekao da belgijske vlasti treba da "organizuju sve više i više akcija" u Molenbeku koji je poznat po verskom ekstremizmu i borcima koji idu u Siriju.

Jedan od dvojice Francuza za koje se veruje da su izvršili terorirističke napade u petak uveče u Parizu, živeo je tamo, dodaje AP.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar