Партизан побиједио државу и Војску!

Ствар је чиста као суза. Одавно је било зрело да Партизан буде газда свог стадиона - каже Милорад Вучелић. У току је судски поступак против ЈСД Партизан, по тужби Министарства одбране Републике Србије.

Фудбал 13.11.2015 | 08:40
Партизан побиједио државу и Војску!

Уговором о преносу права коришћења на непокретности у друштвеној својини без накнаде, из марта 1990. године, а овереном код надлежног суда априла 1990. од државе - Савезни секретаријат народне одбране пренео је на ЈСД Партизан право коришћења, управљања и располагања непокретностима у Београду, које обухватају бивши стадион ЈНА у Хумској 1, али и Аду Циганлију - Веслачки клуб Партизан, Калемегдан - одбојкашко игралиште и Калемегдан – кошаркашко игралиште.

- По мом дубоком убеђењу, у правном смислу и по целокупној документацији коју поседујемо, ствар је чиста као суза. И по овом питању одавно је било зрело да Партизан буде газда свог стадиона, али у неким претходним државним властима, очито, било је и минирања - каже у разговору за “Блиц” Милорад Вучелић, председник СД и потпредседник ФК Партизан.

Тужбу је поднело Министарство одбране, које није имало финансијских средстава да одржава стадион, па се поставља питање да ли би у време подношења тужбе, а и данас, 25 година од закључења уговора о преносу наведених права на ЈСД Партизан, стадион уопште и постојао.

- Партизан је урадио много. Све што се сређивало на стадиону и у клупским просторијама, финансирао је клуб. Погледајте само нашу последњу инвестицију, када смо од некадашње блатуше направили модерно игралиште на којем ће наша деца тренирати.

Исход, повољан по Партизан, очекује се у скорије време.

- Интензивно преговарамо са државом. Спорна је била ситуација која би се створила евентуалном приватизацијом фудбалског клуба. У том смислу, држава је захтевала фиксни или процентуални удео од приватизације. Постоје два решења. Судским путем, где су аргументи на нашој страни, или да пронађемо решење вансудским договором - закључио је Вучелић.

Политичари закували спор!

Испада да Партизан није власник свог стадиона због политике и ранијих политичара.

- Из политичког мотива, ванправним средствима, закуван је правни судски процес - истакао је Вучелић.

Коментари / 0

Оставите коментар