Partizan pobijedio državu i Vojsku!

Stvar je čista kao suza. Odavno je bilo zrelo da Partizan bude gazda svog stadiona - kaže Milorad Vučelić. U toku je sudski postupak protiv JSD Partizan, po tužbi Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Fudbal 13.11.2015 | 08:40
Partizan pobijedio državu i Vojsku!

Ugovorom o prenosu prava korišćenja na nepokretnosti u društvenoj svojini bez naknade, iz marta 1990. godine, a overenom kod nadležnog suda aprila 1990. od države - Savezni sekretarijat narodne odbrane preneo je na JSD Partizan pravo korišćenja, upravljanja i raspolaganja nepokretnostima u Beogradu, koje obuhvataju bivši stadion JNA u Humskoj 1, ali i Adu Ciganliju - Veslački klub Partizan, Kalemegdan - odbojkaško igralište i Kalemegdan – košarkaško igralište.

- Po mom dubokom ubeđenju, u pravnom smislu i po celokupnoj dokumentaciji koju posedujemo, stvar je čista kao suza. I po ovom pitanju odavno je bilo zrelo da Partizan bude gazda svog stadiona, ali u nekim prethodnim državnim vlastima, očito, bilo je i miniranja - kaže u razgovoru za “Blic” Milorad Vučelić, predsednik SD i potpredsednik FK Partizan.

Tužbu je podnelo Ministarstvo odbrane, koje nije imalo finansijskih sredstava da održava stadion, pa se postavlja pitanje da li bi u vreme podnošenja tužbe, a i danas, 25 godina od zaključenja ugovora o prenosu navedenih prava na JSD Partizan, stadion uopšte i postojao.

- Partizan je uradio mnogo. Sve što se sređivalo na stadionu i u klupskim prostorijama, finansirao je klub. Pogledajte samo našu poslednju investiciju, kada smo od nekadašnje blatuše napravili moderno igralište na kojem će naša deca trenirati.

Ishod, povoljan po Partizan, očekuje se u skorije vreme.

- Intenzivno pregovaramo sa državom. Sporna je bila situacija koja bi se stvorila eventualnom privatizacijom fudbalskog kluba. U tom smislu, država je zahtevala fiksni ili procentualni udeo od privatizacije. Postoje dva rešenja. Sudskim putem, gde su argumenti na našoj strani, ili da pronađemo rešenje vansudskim dogovorom - zaključio je Vučelić.

Političari zakuvali spor!

Ispada da Partizan nije vlasnik svog stadiona zbog politike i ranijih političara.

- Iz političkog motiva, vanpravnim sredstvima, zakuvan je pravni sudski proces - istakao je Vučelić.

Komentari / 0

Ostavite komentar