Пирло, Лампард, Виља... И Вијера!

Прослављени француски фудбалер именован је за новог тренера МЛС екипе Њујорк сити.

Фудбал 13.11.2015 | 08:00
Пирло, Лампард, Виља... И Вијера!

Патрик Вијера (39) почеће озбиљну тренерску каријеру у САД, на клупи Њујорк ситија, чији дрес носе некадашњи асови европског фудбала Андреа Пирло, Френк Лампард и Давид Виља.

Вијера ће званично почети са радом 1. јануара 2016, у сусрет другој сезони учешћа Њујорк ситија у северноамеричкој МЛС лиги.

Некада сјајни француски "везиста" сенегалског порекла завршио је играчку каријеру 2011. у Манчестер ситију. Убрзо је укључен у рад са млађим категоријама "грађана", а од лета 2013. био је главни тренер резервног тима.

Иако ће променити клуб, земљу, па и континент, Вијера ће остати на платном списку Абу Даби јунајтед групе (АДУГ), чија је "ћерка" компанија Сити фудбал груп власник Манчестер ситија, Њујорк ситија, аустралијског Мелбурн ситија, као и јапанског клуба Јокохама Маринос.

Њујорк сити је 80 одсто у власништву Сити фудбал групе, а 20 одсто деоница припада компанији која држи бејзбол тим Њујорк Јенкиз.

Као дебитант у МЛС, Њујорк сити није успео да се пласира у плеј-оф. Екипа је са 37 бодова из 34 утакмице имала други најслабији учинак у лиги, због чега је отпуштен шеф стручног штаба Џејсон Крајс.

"Патрик је рођени вођа. Играо је за неке од најбољих светских тренера, има искуство играња у различитим лигама и различитим стиловима, при чему је свуда био успешан. Верујемо да може да нас поведе напред", прокоментарисао је Клаудио Реина, спортски директор Њујорк ситија и некадашњи репрезентативац САД.

Коментари / 0

Оставите коментар