Pirlo, Lampard, Vilja... I Vijera!

Proslavljeni francuski fudbaler imenovan je za novog trenera MLS ekipe Njujork siti.

Fudbal 13.11.2015 | 08:00
Pirlo, Lampard, Vilja... I Vijera!

Patrik Vijera (39) počeće ozbiljnu trenersku karijeru u SAD, na klupi Njujork sitija, čiji dres nose nekadašnji asovi evropskog fudbala Andrea Pirlo, Frenk Lampard i David Vilja.

Vijera će zvanično početi sa radom 1. januara 2016, u susret drugoj sezoni učešća Njujork sitija u severnoameričkoj MLS ligi.

Nekada sjajni francuski "vezista" senegalskog porekla završio je igračku karijeru 2011. u Mančester sitiju. Ubrzo je uključen u rad sa mlađim kategorijama "građana", a od leta 2013. bio je glavni trener rezervnog tima.

Iako će promeniti klub, zemlju, pa i kontinent, Vijera će ostati na platnom spisku Abu Dabi junajted grupe (ADUG), čija je "ćerka" kompanija Siti fudbal grup vlasnik Mančester sitija, Njujork sitija, australijskog Melburn sitija, kao i japanskog kluba Jokohama Marinos.

Njujork siti je 80 odsto u vlasništvu Siti fudbal grupe, a 20 odsto deonica pripada kompaniji koja drži bejzbol tim Njujork Jenkiz.

Kao debitant u MLS, Njujork siti nije uspeo da se plasira u plej-of. Ekipa je sa 37 bodova iz 34 utakmice imala drugi najslabiji učinak u ligi, zbog čega je otpušten šef stručnog štaba Džejson Krajs.

"Patrik je rođeni vođa. Igrao je za neke od najboljih svetskih trenera, ima iskustvo igranja u različitim ligama i različitim stilovima, pri čemu je svuda bio uspešan. Verujemo da može da nas povede napred", prokomentarisao je Klaudio Reina, sportski direktor Njujork sitija i nekadašnji reprezentativac SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar