СЛ: Златни клинци и звијезде добили Французе!

Какав меч "делфина": Од 6:9 до 12:9 за четвртину! Таман кад смо помислили да ће нас ватерполисти разочарати и то у Београду – невероватна четврта четвртина! Ватерполо репрезентација Србије победила је Француску са 12:9 на старту нове сезоне у Светској лиги, у којој ‘Делфини’ бране титулу.

Остали спортови 21.10.2015 | 08:20
СЛ: Златни клинци и звијезде добили Французе!

На крају треће четвртине 6:9, на крају утакмице – 12:9!

Ватерполисти Србије одиграли су једну од најбољих четвртина у историји и спречили пораз на старту Светске лиге и то у Београду. Након што су се три четвртине мучили са Французима и били констатно у заостатку, за само осам минута игре на старту такмичења у Групи Б, демонстирали су пуну снагу и стигли до – на крају – рутинске победе.

Србија - Француска 12:9 (3:2, 2:5, 1:2, 6:0)!

Србија, коју је са клупе предводио Владимир Вујасиновић уместо Дејана Савића, наступила је у комбинованом саставу, у ком већину играча чине они из јуниорске селекције.

Домаћи тим је имао проблема са противником током прве три деонце, после којих је Француса имала три гола предности. Ипак, предвођена пре свих Андријом Прлаиновићем, Србија је одлично одиграла четврту четвртину и преокренула резултат.

Најефикаснији у српском тиму био је Прлаиновић са четири гола, док су Филип Филиповић и Гаврил Суботић постигли по три. Француску је предводио Иго Крусилат са пет.

Србија ће у наредном колу 17. новембра дочекати Шпанију, која је у првом колу раније данас са 11:6 изгубила од Црне Горе.

"Видело се да су млади играчи веома емотивно и с великим грчом почели утакмицу. Покушали смо да им помогнемо са искусним Филипом Филиповићем и Андријом Прлаиновићем, али смо тако њих двојицу оптеретили. Без обзира на све, најбитнија је победа, млади играчи су показали да су наша будућност и мислим да смо на крају заслужено победили", рекао је Вујасиновић новинарима после утакмице у Београду.

"Било ми је велико задовољство што сам седео на клупи А репрезентације. Срећан сам због тога, а то бих исто рекао и да смо изгубили ову утакмицу", казао је Вујасиновић.

Капитен репрезентације Србије Филип Филиповић честитао је младим саиграчима на игри и победи.

"Показали су да нас чека блистава будућност. Не бих много причао о утакмици јер су овде вест наши млади ватерполисти. Можда ће неко рећи да они још нису дорасли А репрезентацији, можда и јесте тако, али су показали велико срце и да ће бити ту", рекао је Филиповић.

Он је додао да је са Андријом Прлаиновићем био у екипи да би помогао, али да су млађи саиграчи "показали како се игра".

Гаврил Суботић је рекао да је Србија показала да је боља екипа од Француске и да у свим наредним утакмицама мора да има озбиљан приступ.

"Играли смо добро на почетку, али је уследио пад, па смо целу утакмицу били у заостатку. Такве ствари више не би требало да се дешавају, то треба да нам буде за наук. Можда је био и проблем што нисмо потпуно уиграни, јер смо наступили у комбинованом саставу, али добро, битна је победа", рекао је Суботић.

Србија ће у наредном колу дочекати Шпанију 17. новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар