Блат: Леброн ће бити спреман за почетак сезоне!

Тренер Кливленд Кавалирса Дејвид Блат рекао је да ће Леброн Џејмс бити спреман за старт нове сезоне, иако је пропустио последњу припремну утакмицу.

Кошарка 21.10.2015 | 10:20
Блат: Леброн ће бити спреман за почетак сезоне!

“Рекао бих да ће бити апсолутно спреман за почетак сезоне. Апсолутно”, рекао је Блат, а пренео ЕСПН.

Џејмс у децембру пуни 31 годину, а током припрема је одиграо две од седам утакмица за Кавалирсе. У та два меча бележио је у просеку 11 поена, четири асистенције, 3,5 скокова и три украдене лопте за 24,1 минут на паркету.

Леброн је пропустио последње три утакмице пошто је добио ињекцију против упале у леђима. Блат је истакао да је Џејмс тренирао пред победу Кавалирса над Далас Мавериксима са 103:97, али је тренер оценио да није било потребе да игра.

У суботњтој утакмици играо је Кевин Лав, који је пропустио првих пет припремних мечева јер се опорављао од операције левог рамена, а стручни штаб је желео да види како функционише са Џејмсом, међутим, од те идеје се одустало.

Кавалирси ће имати целу недељу паузе између краја предсезонских утакмица и почетка сезоне, а очекује се да ће Џејмс радити са тимом и уигравати се са Лавом.

Џејмс је играо у пет узастопних НБА финала и има убедљиво највише одиграних минута од свих у лиги, али је Блат ипак оценио да је младост на страни његовог играча.

“Не бих ја тако лако смештао Леброна у категорију старијих играча. Он то није. Јесте искусан у смислу броја одиграних утакмица или чињенице да стално игра плеј-оф скоро до краја, и својом величином помаже тиму. Али, Леброн је у јако доброј форми, добро је радио до сада, а ми ћемо, наравно, пратити његово физичко стање. Ипак, не мислим да треба да превише бринемо. Он је велики, велики играч и доказао је да је истрајан и спреман за играње”, рекао је Блат.

Коментари / 0

Оставите коментар