Blat: Lebron će biti spreman za početak sezone!

Trener Klivlend Kavalirsa Dejvid Blat rekao je da će Lebron Džejms biti spreman za start nove sezone, iako je propustio poslednju pripremnu utakmicu.

Košarka 21.10.2015 | 10:20
Blat: Lebron će biti spreman za početak sezone!

“Rekao bih da će biti apsolutno spreman za početak sezone. Apsolutno”, rekao je Blat, a preneo ESPN.

Džejms u decembru puni 31 godinu, a tokom priprema je odigrao dve od sedam utakmica za Kavalirse. U ta dva meča beležio je u proseku 11 poena, četiri asistencije, 3,5 skokova i tri ukradene lopte za 24,1 minut na parketu.

Lebron je propustio poslednje tri utakmice pošto je dobio injekciju protiv upale u leđima. Blat je istakao da je Džejms trenirao pred pobedu Kavalirsa nad Dalas Maveriksima sa 103:97, ali je trener ocenio da nije bilo potrebe da igra.

U subotnjtoj utakmici igrao je Kevin Lav, koji je propustio prvih pet pripremnih mečeva jer se oporavljao od operacije levog ramena, a stručni štab je želeo da vidi kako funkcioniše sa Džejmsom, međutim, od te ideje se odustalo.

Kavalirsi će imati celu nedelju pauze između kraja predsezonskih utakmica i početka sezone, a očekuje se da će Džejms raditi sa timom i uigravati se sa Lavom.

Džejms je igrao u pet uzastopnih NBA finala i ima ubedljivo najviše odigranih minuta od svih u ligi, ali je Blat ipak ocenio da je mladost na strani njegovog igrača.

“Ne bih ja tako lako smeštao Lebrona u kategoriju starijih igrača. On to nije. Jeste iskusan u smislu broja odigranih utakmica ili činjenice da stalno igra plej-of skoro do kraja, i svojom veličinom pomaže timu. Ali, Lebron je u jako dobroj formi, dobro je radio do sada, a mi ćemo, naravno, pratiti njegovo fizičko stanje. Ipak, ne mislim da treba da previše brinemo. On je veliki, veliki igrač i dokazao je da je istrajan i spreman za igranje”, rekao je Blat.

Komentari / 0

Ostavite komentar