Најбољи филмови 2015. до сада

Британски "Телеграф" саставио је листу најбољих филмова 2015. до сада. Први на листи је "Човек птица" Алехандра Ињаритуа са Мајклом Китоном у улози некадашње звезде холивудске суперхеројске франшизе који покушава да се искупи под светлима Бродвеја.

Забава 05.10.2015 | 08:39
Најбољи филмови 2015. до сада

Ту је и "Селма" Аве Ду Вернеј о Мартину Лутеру Кингу, "Инхерент Вице" Пола Томаса Андерсона за "звезданом" поставом на челу са Хоакином Фениксом, Џошом Бролином, Овеном Вилсоном, Рис Витерспун, Бенисијом дел Тором.
Међу филмовима године је и "Рвање са лудилом" Бенета Милера о олимпијским рвачима, браћи Шулц и ексцентричном милионеру кога игра непрепознатљиви Стив Карел.

На листи је и "Ритам лудила" Демијена Чазела са ЈК Симонсом у улози професора музике, "Бургундски војвода" Питера Стрикланда, независни "Ит Фоллоwс" Дејвида Роберта Мичела, "И даље Алис" са сјајном Џулијен Мур, анимираи "Тхе Тале оф Принцес Кагуyа".
Критичар "Телеграфа" издвојио је и "Голуб седи на грани размишљајући о постојању" Роја Андерсона, серију комичних скечева, "Побеснелог Макса" Џорџа Милера са Чарлиз Терон као истинским алфа мужјаком овог филма, још један анимирани филм - "У твојој глави" и комедију "Листен Уп Пхилип" са Џонатаном Прајсом и Џејсоном Шварцманом у главним улогама.

На листи је и необични вестерн "Слоw Wест" Џона Меклина са Мајклом Фасбендером, анимирани "Сонг оф тхе Сеа", "Тхе Wондерс" Алис Рохвахер са Моником Белучи у једној од улога, "Хард то Бе а Год" Алексеја Германа, брачна драма "45 Yеарс" Ендруа Хеја са Шарлот Ремплинг и Томом Кортенејом, "Тхе Wалк" Роберта Земекиса о подухвату Филипа Петија који је ходајући на живи прешао са једне куле њујоршког Светског трговачког центра на другу.

Листу затвара нова екранизација Шекспировог "шкотског" комада "Магбет" Џастина Курцела са Мајклом Фасбендером и Марион Котијар.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар