Najbolji filmovi 2015. do sada

Britanski "Telegraf" sastavio je listu najboljih filmova 2015. do sada. Prvi na listi je "Čovek ptica" Alehandra Injaritua sa Majklom Kitonom u ulozi nekadašnje zvezde holivudske superherojske franšize koji pokušava da se iskupi pod svetlima Brodveja.

Zabava 05.10.2015 | 08:39
Najbolji filmovi 2015. do sada

Tu je i "Selma" Ave Du Vernej o Martinu Luteru Kingu, "Inherent Vice" Pola Tomasa Andersona za "zvezdanom" postavom na čelu sa Hoakinom Feniksom, Džošom Brolinom, Ovenom Vilsonom, Ris Viterspun, Benisijom del Torom.
Među filmovima godine je i "Rvanje sa ludilom" Beneta Milera o olimpijskim rvačima, braći Šulc i ekscentričnom milioneru koga igra neprepoznatljivi Stiv Karel.

Na listi je i "Ritam ludila" Demijena Čazela sa JK Simonsom u ulozi profesora muzike, "Burgundski vojvoda" Pitera Striklanda, nezavisni "It Follows" Dejvida Roberta Mičela, "I dalje Alis" sa sjajnom Džulijen Mur, animirai "The Tale of Princes Kaguya".
Kritičar "Telegrafa" izdvojio je i "Golub sedi na grani razmišljajući o postojanju" Roja Andersona, seriju komičnih skečeva, "Pobesnelog Maksa" Džordža Milera sa Čarliz Teron kao istinskim alfa mužjakom ovog filma, još jedan animirani film - "U tvojoj glavi" i komediju "Listen Up Philip" sa Džonatanom Prajsom i Džejsonom Švarcmanom u glavnim ulogama.

Na listi je i neobični vestern "Slow West" Džona Meklina sa Majklom Fasbenderom, animirani "Song of the Sea", "The Wonders" Alis Rohvaher sa Monikom Beluči u jednoj od uloga, "Hard to Be a God" Alekseja Germana, bračna drama "45 Years" Endrua Heja sa Šarlot Rempling i Tomom Kortenejom, "The Walk" Roberta Zemekisa o poduhvatu Filipa Petija koji je hodajući na živi prešao sa jedne kule njujorškog Svetskog trgovačkog centra na drugu.

Listu zatvara nova ekranizacija Šekspirovog "škotskog" komada "Magbet" Džastina Kurcela sa Majklom Fasbenderom i Marion Kotijar.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar