ФК Сарајево: Посебан дан за навијаче и играче!

Фудбалери Сарајева вјечити дерби који се овог викенда игра на "Грбавици" дочекујју у доброј атмосфери.

Фудбал 03.10.2015 | 13:40
ФК Сарајево: Посебан дан за навијаче и играче!

У табору тима с "Кошева" свјесни су да форма и позиција на табели у дербију нису пресудни.

"Тачно да је вјечити дерби специфичан. За нас је свака утакмица дерби и у оптицају су три бода. Али ово је вјечити дерби и није битно ко је фаворит и све је отворено. Потрудит ћемо се да одиграмо на нивоу свог квалитета и обрадујемо своје навијаче", казао је Миодраг Јешић.

Иако је тек недавно дошао у Премијер лигу БиХ, Јешић је рекао да добро познаје састав с "Грбавице".

"Сигурно да сам упознат с екипом. Тешко се може сада сакрити уз данашњу технику. И анализирамо сваког противника, али никада нећемо играче оптерећивати противника. Трудит ћемо се да наметнемо свој стил игре и да се противник прилагођава нашој игри, игри Сарајева", додао је Јешић, који је додао да ће бити измјена у саставу у односу на прву утакмицу.

Тренер Сарајева се осврнуо на честе промјене тренера на "Грбавици".

"Тешко нас може изненадити шта, али сваки тренер доноси нешто нови. Ми се фоукусирамо на игру свог тима и тражит ћемо да ми пружимо максимум и нека противник размишља о нама, а не ми о њима".

Велики број дербија завршен је без погодака, али шеф стручног штаба Сарајева се нада да тако неће бити.

"Ја не волим утакмицу без голова. Сарајево тако мора да игра и да дамо гол више. Да ли ће то бити један или више, али тако морамо играти. Не могу обећати резултатски ништа, али ћемо покушати што боље играти", казао је Јешић.

О значају градског дербија говорио је и нападач Сарајева Леон Бенко.

"Један посебан дан за навијаче и за нас играче. Очекујем да ће бити напето од прве минуте, међутим мислим да је сувишно посебно нешто наглашавати. Морамо се концентрисати на своју игру", казао је ападач бордо тима Леон Бенко.

О томе да ли је посебан притисак на играче током дербија, Бенко каже: "Ја бих волио да је свака утакмица под тим набојем. Лијепа атмосфера од прве минуте."

Бенко је био стријелац у посљедњим сусретима за свој клуб, а како каже сада се нада да ће се тај низ наставити.

"Надам се сваку утакмицу. Знам шта значи побједа против Жеље нашим навијачима, тако да ћемо дати све од себе", казао је Бенко.

Матеј Делач, голман тима с "Кошева", је истакао како ће покушати да не прими погодак у овом сусрету.

"Мој циљ је да мрежа остане нетакнута, али не могу ништа обећавати. Ићемо с тим да испунимо шефове захтјеве и да остваримо позитиван резултат на 'Грбавици'",

Делач није желио издвајати никога из табора "плавих".

"Искрено не бих издвајао никога из њиховог табора. Не бих издвајао ни једног појединца. Ногомет је екипна игра и сви су опасни", казао је Делач.

Градски дерби између Жељезничара и Сарајева на игра се у недјељу од 15:30 сати на стадиону "Грбавица".

У досадашњих 105 утакмица 31 су славили играчи Сарајева, једном мање играчи с Грбавице, док су 44 сусрета завршена без побједника.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

03.10.2015 11:53

Ма какав дерби.Два осредња прволигаша бивше СФРЈ.Прогноза:0:0 или 1:1.

ОДГОВОРИТЕ