FK Sarajevo: Poseban dan za navijače i igrače!

Fudbaleri Sarajeva vječiti derbi koji se ovog vikenda igra na "Grbavici" dočekujju u dobroj atmosferi.

Fudbal 03.10.2015 | 13:40
FK Sarajevo: Poseban dan za navijače i igrače!

U taboru tima s "Koševa" svjesni su da forma i pozicija na tabeli u derbiju nisu presudni.

"Tačno da je vječiti derbi specifičan. Za nas je svaka utakmica derbi i u opticaju su tri boda. Ali ovo je vječiti derbi i nije bitno ko je favorit i sve je otvoreno. Potrudit ćemo se da odigramo na nivou svog kvaliteta i obradujemo svoje navijače", kazao je Miodrag Ješić.

Iako je tek nedavno došao u Premijer ligu BiH, Ješić je rekao da dobro poznaje sastav s "Grbavice".

"Sigurno da sam upoznat s ekipom. Teško se može sada sakriti uz današnju tehniku. I analiziramo svakog protivnika, ali nikada nećemo igrače opterećivati protivnika. Trudit ćemo se da nametnemo svoj stil igre i da se protivnik prilagođava našoj igri, igri Sarajeva", dodao je Ješić, koji je dodao da će biti izmjena u sastavu u odnosu na prvu utakmicu.

Trener Sarajeva se osvrnuo na česte promjene trenera na "Grbavici".

"Teško nas može iznenaditi šta, ali svaki trener donosi nešto novi. Mi se foukusiramo na igru svog tima i tražit ćemo da mi pružimo maksimum i neka protivnik razmišlja o nama, a ne mi o njima".

Veliki broj derbija završen je bez pogodaka, ali šef stručnog štaba Sarajeva se nada da tako neće biti.

"Ja ne volim utakmicu bez golova. Sarajevo tako mora da igra i da damo gol više. Da li će to biti jedan ili više, ali tako moramo igrati. Ne mogu obećati rezultatski ništa, ali ćemo pokušati što bolje igrati", kazao je Ješić.

O značaju gradskog derbija govorio je i napadač Sarajeva Leon Benko.

"Jedan poseban dan za navijače i za nas igrače. Očekujem da će biti napeto od prve minute, međutim mislim da je suvišno posebno nešto naglašavati. Moramo se koncentrisati na svoju igru", kazao je apadač bordo tima Leon Benko.

O tome da li je poseban pritisak na igrače tokom derbija, Benko kaže: "Ja bih volio da je svaka utakmica pod tim nabojem. Lijepa atmosfera od prve minute."

Benko je bio strijelac u posljednjim susretima za svoj klub, a kako kaže sada se nada da će se taj niz nastaviti.

"Nadam se svaku utakmicu. Znam šta znači pobjeda protiv Želje našim navijačima, tako da ćemo dati sve od sebe", kazao je Benko.

Matej Delač, golman tima s "Koševa", je istakao kako će pokušati da ne primi pogodak u ovom susretu.

"Moj cilj je da mreža ostane netaknuta, ali ne mogu ništa obećavati. Ićemo s tim da ispunimo šefove zahtjeve i da ostvarimo pozitivan rezultat na 'Grbavici'",

Delač nije želio izdvajati nikoga iz tabora "plavih".

"Iskreno ne bih izdvajao nikoga iz njihovog tabora. Ne bih izdvajao ni jednog pojedinca. Nogomet je ekipna igra i svi su opasni", kazao je Delač.

Gradski derbi između Željezničara i Sarajeva na igra se u nedjelju od 15:30 sati na stadionu "Grbavica".

U dosadašnjih 105 utakmica 31 su slavili igrači Sarajeva, jednom manje igrači s Grbavice, dok su 44 susreta završena bez pobjednika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

03.10.2015 11:53

Ma kakav derbi.Dva osrednja prvoligaša bivše SFRJ.Prognoza:0:0 ili 1:1.

ODGOVORITE