Барса и без Инијесте у дербију!

Искусни "везиста" у мечу против Бајера повредио мишић и паузираће две до три недеље.

Фудбал 01.10.2015 | 20:20
Барса и без Инијесте у дербију!

Тренер Барселоне Луис Енрике вероватно не може да дочека суботу увече и двонедељну паузу у клупским такмичењима!

После Месија (7-8 недеља), Рафиње (завршио сезону), Адријана (неколико недеља) и Вермалена (неодређено), повредио се и Андрес Инијеста.

Тридесетједногодишњи креатор игре замењен је у 60. минуту утакмице другог кола Лиге шампиона против Бајера из Леверкузена, а убрзо после меча саопштено је да се ради о повреди мишића и да ће најбољи фудбалер Европе 2012. у избору УЕФА паузирати две до три недеље.

То значи да ће Инијеста у суботу (16.00) пропустити тешко гостовање Севиљи, где ће црвено-бели покушати да се реванширају за августовски пораз у Суперкупу Европе (5:4).

Срећа у несрећи по Каталонце је да након тога следи пауза, пошто се играју завршне утакмице квалификација за Европско првенство 2016. године.

Следећи меч, против Рајо Ваљекана, на програму је 18. октобра, до када би Инијеста могао да буде спреман за повратак на терен, а затим је на реду гостовање БАТЕ Борисову.

Барселона у Примери заузима друго место, са бодом мање од водећег Виљареала, док је у Е групи Лиге шампиона на челу табеле са четири бода, испред Бајера и БАТЕ Борисова са по три, односно Роме са једним бодом.

Коментари / 0

Оставите коментар