Barsa i bez Inijeste u derbiju!

Iskusni "vezista" u meču protiv Bajera povredio mišić i pauziraće dve do tri nedelje.

Fudbal 01.10.2015 | 20:20
Barsa i bez Inijeste u derbiju!

Trener Barselone Luis Enrike verovatno ne može da dočeka subotu uveče i dvonedeljnu pauzu u klupskim takmičenjima!

Posle Mesija (7-8 nedelja), Rafinje (završio sezonu), Adrijana (nekoliko nedelja) i Vermalena (neodređeno), povredio se i Andres Inijesta.

Tridesetjednogodišnji kreator igre zamenjen je u 60. minutu utakmice drugog kola Lige šampiona protiv Bajera iz Leverkuzena, a ubrzo posle meča saopšteno je da se radi o povredi mišića i da će najbolji fudbaler Evrope 2012. u izboru UEFA pauzirati dve do tri nedelje.

To znači da će Inijesta u subotu (16.00) propustiti teško gostovanje Sevilji, gde će crveno-beli pokušati da se revanširaju za avgustovski poraz u Superkupu Evrope (5:4).

Sreća u nesreći po Katalonce je da nakon toga sledi pauza, pošto se igraju završne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Sledeći meč, protiv Rajo Valjekana, na programu je 18. oktobra, do kada bi Inijesta mogao da bude spreman za povratak na teren, a zatim je na redu gostovanje BATE Borisovu.

Barselona u Primeri zauzima drugo mesto, sa bodom manje od vodećeg Viljareala, dok je u E grupi Lige šampiona na čelu tabele sa četiri boda, ispred Bajera i BATE Borisova sa po tri, odnosno Rome sa jednim bodom.

Komentari / 0

Ostavite komentar