Хрватска и даље блокира прелаз Батровци

Забрана за улазак теретних возила у Хрватску из Србије још је на снази, рекао је данас хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић, наводећи да ће бити укинута само у уколико Србија почне да мигранте усмјерава сјеверно ка Мађарској.

Регион 23.09.2015 | 21:25
Хрватска и даље блокира прелаз Батровци

Хрватски државни радио јавио је да је главни гранични прелаз Бајаково -Батровци између двије земље отворен и да се камиони споро крећу само у једном правцу, ка Србији.

"Камиони прелазе са хрватске на страну Србије и то је тачно. Прелаз је отворен и за путнички саобраћај", рекао је Остојић у Опатовцу, недалеко од границе Хрватске са Србијом.

Он је, одговарајући на питање када ће камионима бити дозвољен улазак у Хрватску, одговорио да још чекају да бар један аутобус са мигрантима прође кроз Хоргош.

Саобраћај за теретна возила из Хрватске на граничним прелазима Бајаково и Батровци према Србији отворен је данас од 16.30 часова, док је још затворен излаз за та возила из Србије на оба гранична прелаза, саопштио је Ауто-мото савез Србије /АМСС/.

Гранични прелаз Батровци са Хрватском отворен је данас поподне за путничка возила и аутобусе у оба смјера.

Теретни саобраћај на улазу у Хрватску из Србије је у блокади.

Управа царина саопштила је раније данас да је због блокаде прелаза Батровци промет теретних возила на прелазима Сремска Рача и Мали Зворник повећан за више од 50 одсто.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗАГРЕБ

23.09.2015 20:54

БРАВО ХРВАТСКА ВЛАДА

ОДГОВОРИТЕ