Hrvatska i dalje blokira prelaz Batrovci

Zabrana za ulazak teretnih vozila u Hrvatsku iz Srbije još je na snazi, rekao je danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić, navodeći da će biti ukinuta samo u ukoliko Srbija počne da migrante usmjerava sjeverno ka Mađarskoj.

Region 23.09.2015 | 21:25
Hrvatska i dalje blokira prelaz Batrovci

Hrvatski državni radio javio je da je glavni granični prelaz Bajakovo -Batrovci između dvije zemlje otvoren i da se kamioni sporo kreću samo u jednom pravcu, ka Srbiji.

"Kamioni prelaze sa hrvatske na stranu Srbije i to je tačno. Prelaz je otvoren i za putnički saobraćaj", rekao je Ostojić u Opatovcu, nedaleko od granice Hrvatske sa Srbijom.

On je, odgovarajući na pitanje kada će kamionima biti dozvoljen ulazak u Hrvatsku, odgovorio da još čekaju da bar jedan autobus sa migrantima prođe kroz Horgoš.

Saobraćaj za teretna vozila iz Hrvatske na graničnim prelazima Bajakovo i Batrovci prema Srbiji otvoren je danas od 16.30 časova, dok je još zatvoren izlaz za ta vozila iz Srbije na oba granična prelaza, saopštio je Auto-moto savez Srbije /AMSS/.

Granični prelaz Batrovci sa Hrvatskom otvoren je danas popodne za putnička vozila i autobuse u oba smjera.

Teretni saobraćaj na ulazu u Hrvatsku iz Srbije je u blokadi.

Uprava carina saopštila je ranije danas da je zbog blokade prelaza Batrovci promet teretnih vozila na prelazima Sremska Rača i Mali Zvornik povećan za više od 50 odsto.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ZAGREB

23.09.2015 20:54

BRAVO HRVATSKA VLADA

ODGOVORITE