Србија жели што боље односе са БиХ

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић истакао је данас да Србија истински жели и све чини да има што боље односе са БиХ, која је један од њених кључних партнера у региону.

Регион 23.09.2015 | 18:18
Србија жели што боље односе са БиХ

Дачић је, током наступне посјете амбасадора БиХ у Србији Лазара Миркића, оцијенио да односи Србије и БиХ имају добру динамику и узлазни тренд, изразивши жељу да се тако и настави, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Миркић је истакао да највећи потенцијал у билатералним односима лежи у економској сарадњи, за коју постоје све уговорне претпоставке.

Он је нагласио чињеницу да између БиХ и Србије не постоји добра инфраструктура и да је треба унаприједити, али и да има још много ствари које повезују људе, привреднике и тржишта.

Саговорници су се сагласили да је једна од најважнијих будућих тема одржавање заједничке сједнице Савјета министара БиХ и Владе Србије, а истакнута је и добра сарадња и међусобна подршка процесу европских интеграција.

Размијењене су и информације и мишљења о тренутној ситуацији са избјеглицама које се налазе на граници Србије и Хрватске.

Дачић је Миркићу пожелио добродошлицу и успјешан мандат.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мики

23.09.2015 16:41

Посље референдума би могло бити идеално вријеме за унапредјивање односа.

ОДГОВОРИТЕ