Srbija želi što bolje odnose sa BiH

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je danas da Srbija istinski želi i sve čini da ima što bolje odnose sa BiH, koja je jedan od njenih ključnih partnera u regionu.

Region 23.09.2015 | 18:18
Srbija želi što bolje odnose sa BiH

Dačić je, tokom nastupne posjete ambasadora BiH u Srbiji Lazara Mirkića, ocijenio da odnosi Srbije i BiH imaju dobru dinamiku i uzlazni trend, izrazivši želju da se tako i nastavi, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Mirkić je istakao da najveći potencijal u bilateralnim odnosima leži u ekonomskoj saradnji, za koju postoje sve ugovorne pretpostavke.

On je naglasio činjenicu da između BiH i Srbije ne postoji dobra infrastruktura i da je treba unaprijediti, ali i da ima još mnogo stvari koje povezuju ljude, privrednike i tržišta.

Sagovornici su se saglasili da je jedna od najvažnijih budućih tema održavanje zajedničke sjednice Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije, a istaknuta je i dobra saradnja i međusobna podrška procesu evropskih integracija.

Razmijenjene su i informacije i mišljenja o trenutnoj situaciji sa izbjeglicama koje se nalaze na granici Srbije i Hrvatske.

Dačić je Mirkiću poželio dobrodošlicu i uspješan mandat.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

miki

23.09.2015 16:41

Poslje referenduma bi moglo biti idealno vrijeme za unapredjivanje odnosa.

ODGOVORITE