Желите ли да вам "Гоогле" прорекне будућност?

Гоогле има одговор на све, али многи су се изненадили видевши линкове на страници на којој компанија "прориче будућност".

Информационе технологије 19.09.2015 | 14:00
Желите ли да вам "Гоогле" прорекне будућност?

Међутим, као што сте вероватно и претпоставили, радило се о нечему другом.

Иако деле идентичан дизајн, страница нема везе с Гооглеом већ се ради о страници у склопу које постављате питање након чега вам страница не даје конкретан одговор већ сугерише опције које су повезане с проблемима избеглица.

Уместо резултата претраге добијате поруку: "НАРАВНО ДА ВАМ НЕ МОЖЕМО ПРОРЕЋИ БУДУЋНОСТ! Међутим, 60 милиона избеглица сваког се дана пита имају ли уопште будућност. Зато, одлучили смо да употребимо овај лажни Гооглеов сајт како бисмо вам привукли пажњу јер сте заинтересовани за сопствену будућност. Размислите на тренутак о њиховој будућност".

Кристална кугла са стране показаће вам колико је нових људи присиљено да побегне из сопственог дома док ви пискарате бесмислена питања на овој лажној страници.

Иначе, иза странице стоји холандска компанија БраинМедиа чији линкови воде до страница УНХЦР на којој можете помоћи избеглицама.

"Кампања је јако успешна широм света. То је невероватно. Срећни смо јер је људима стало, деле ово и подижу свест о проблемима избеглица", рекао је власник компаније Јорт Боот.

Подсетимо, Гоогле је недавно донирао 1,1 милион евра организацијама које се брину за избеглице, пружајући им склониште и храну, а организовалии су и прикупљање новчаних донација на својој страници.

Вероватно сте приметили траку изнад претраживача у којој пише да можете донирати новац за помоћ избеглицама. Свако ко посети њихову страницу гоогле.цом/рефугеерелиеф може донирати одређени износ новца.

За првих прикупљених пет милиона евра, Гоогле ће уплатити још толико. Циљ је дакле прикупити десет милиона евра, који ће се потом донирати организацијама Лекари без граница, Интернатионал Ресцуе Цоммиттее, Саве тхе Цхилдрен и УНХЦР-у.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар