Видео - Милинковић о "смјењивању": Ја радим, издржаћу ваљда...

Тренер Партизана Зоран Милинковић уочи прве утакмице у Лиги Европе морао да одговара и на актуелна питања, пре свега о причама да ће бити смењен после првог новог кикса. "Погрешио сам у дербију". О Илији Столици: "Питајте њега".

Фудбал 17.09.2015 | 11:20
Видео - Милинковић о "смјењивању": Ја радим, издржаћу ваљда...

У Фудбалском клубу Партизан стање је све само не редовно. Између пораза у "вечитом дербију" и пред прву утакмицу у Лиги Европе, против АЗ Алкмара у четвртак увече, дешавало се свашта - састанчило је најуже руководство (пружена подршка Милинковићу), један од помоћника у стручном штабу (Илија Столица) је напрасно отишао, а медији су сазнали и да се већ преговара са Милинковићевим наследником (Небојшом Гудељом).

Зато је почетак данашње конференције за новинаре у Партизану пред утакмицу са АЗ Алкмаром, изгледао тако што је портпарол клуба Биљана Обрадовић саопштила: "Данас ће ваши саговорници одговарати искључиво на питања у вези са утакмицом против АЗ-а".

Али, на новинарима је да питају, да се интересују о актуелним стварима, тако да ова сугестија није прошла.

Једно од питања постављених Милинковићу односило се управо на то што му над главом виси мач. Први наредни кикс, могао би да значи и његов одлазак са места тренера првог тима.

Да ли осећате притисак и оно "бити или не бити"?

"Издржаћу", процедио је Милинковић и после кратке паузе наставио: "Фокусиран сам само на оно што радим. И до мене долазе сви ти непријатни моменти али ја ћу их превазићи".

Каква је атмосфера у тиму после пораза од Црвене звезде?

"Атмосфера је онаква каква треба да буде. Момцима је тешко пао пораз. Ми смо професионалци али смо сви и навијачи Партизана. Момци су свесни да морају да дају више и то је једини начин да се превазиђе тренутна ситуација. Атмосфера није као раније јер наравно није исто када се побеђује и када се губи", одговорио је Милинковић.

Један од потпредседника клуба Милорад Вучелић рекао је после дербија да му је Милинковић признао да је погрешио што се тиче тактике за меч против Црвене звезде.

"Очекивао сам да ћу променом формације успети да изненадим противника, да направим превагу и да остваримо добар резултат. Више је него очигледно да сам погрешио", био је коментар тренера Партизана.

Да ли то значи да се враћате на формацију 4-4-3?

"Да, хоћемо. То је систем који смо форсирали", одговорио је Милинковић.

Баш пред утакмицу са АЗ Алкмаром, Милинковић је остао без важног асистента - Илије Столице, који је напрасно одлучио да напусти стручни штаб црно-белих. Чаршија прича и да је Столица био оптужен(!) да је "продао" тактику "вечитом ривалу", односно открио како ће Партизан да игра, што је Столица одлучно демантовао у неформалним разговорима са новинарима.

"Захвалио бих се господину Илији Столици и пожелео му успеха. О осталом што се прича не бих ништа коментарисао. Најбоље је да за коментар питате управо Столицу", било је све што је Милинковић рекао на ту тему.

Напослетку, о ономе што очекује Партизан, а то је меч против АЗ Алкмара, холандске екипе која је протеклог викенда уписала прву победу у националном шампионату (у пет кола).

"Велики изазов. Долази нам тим који респектујемо. Победом против Де Графшапа у гостима, АЗ је најавио излазак из кризе. Реч је о типичној холандској екипи. Ми гледамо најпре себе. Очекујем праву реакцију играча, да изгарају и надвисе противника. Верујем у добар старт у Лиги Европе", оптимистичан је Милинковић.

Он каже да Партизан неће мењати филозифију игре - дакле, и против Алкмара биће нападачки оријентисан и нада се да ће његов тим "превазићи проблеме у одбрани".

То је подстакло на ново питање о Бразилцу Фабрисију.

"Он конкурише за састав, опоравио се од повреде. Зашто је став јавности такав да га оштро критикује - не бих коментарисао. Ово је исти тим који је елиминисао Стеауу и верујем у њих и знам да ће показати да су прави играчи", стао је Милинковић иза целе екипе.

Марко Јевтовић је пренео глас свлачионице, односно играча:

"Добар резултат би нас подигао за наставак првенства и сви верујемо то".

Утакмица Партизан - АЗ Алкмар биће одиграна у четвртак увече од 21 час.

Коментари / 0

Оставите коментар