Рађеновићу шест година затвора

Бивши предсједник општине Будва Лазар Рађеновић осуђен је данас на шест година затвора због злоупотребе службеног положаја приликом продаје земљишта на Кошљуну, док је бивши менаџер општине Александар Тичић ослобођен оптужби.

Регион 11.09.2015 | 13:30
Рађеновићу шест година затвора

Пресудом подгоричког Вишег суда у случају "Кошљун" службеница Прве банке Јелица Петричевић и Будванин Видо Рађеновић осуђени су на по шест мјесеци затвора.

Тужилаштво је теретило Лазара Рађеновића и Тичића да су намјестили Виду Рађеновићу да побиједи на лицитацији за куповину земље на Кошљуну, да то плати кредитом Прве банке за који су гарантовали општинским новцем, те да потом та парцела буде продата по десетоструко већој цијени Мохамеду Рашиду.

Рађеновић и Тичић оптужени су за злоупотребу службеног положаја, а Видо Рађеновић и Петричевић за злоупотребу службеног положаја путем помагања.

О комплетној афери у истрази је детаљно причао Видо Рађеновић, који је у завршној ријечи на суђењу признао кривицу.

Он је на једном од суђења рекао да су му високи функционер владајућег ДПС-а Светозар Маровић, Лазар Рађеновић и некадашњи челници Прве банке уништили живот када су му тражили да, зарад њиховог кредита, заложи земљу коју је претходно већ продао.

Специјални тужилац Лидија Вукчевић на крају суђења је констатовала да су се Лазар Рађеновић и Тичић приликом продаје земље на Кошљуну водили искључиво личним, а не јавним интересима.

Коментари / 0

Оставите коментар