Rađenoviću šest godina zatvora

Bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović osuđen je danas na šest godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom prodaje zemljišta na Košljunu, dok je bivši menadžer opštine Aleksandar Tičić oslobođen optužbi.

Region 11.09.2015 | 13:30
Rađenoviću šest godina zatvora

Presudom podgoričkog Višeg suda u slučaju "Košljun" službenica Prve banke Jelica Petričević i Budvanin Vido Rađenović osuđeni su na po šest mjeseci zatvora.

Tužilaštvo je teretilo Lazara Rađenovića i Tičića da su namjestili Vidu Rađenoviću da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem, te da potom ta parcela bude prodata po desetostruko većoj cijeni Mohamedu Rašidu.

Rađenović i Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a Vido Rađenović i Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

O kompletnoj aferi u istrazi je detaljno pričao Vido Rađenović, koji je u završnoj riječi na suđenju priznao krivicu.

On je na jednom od suđenja rekao da su mu visoki funkcioner vladajućeg DPS-a Svetozar Marović, Lazar Rađenović i nekadašnji čelnici Prve banke uništili život kada su mu tražili da, zarad njihovog kredita, založi zemlju koju je prethodno već prodao.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević na kraju suđenja je konstatovala da su se Lazar Rađenović i Tičić prilikom prodaje zemlje na Košljunu vodili isključivo ličnim, a ne javnim interesima.

Komentari / 0

Ostavite komentar