Мађари уводе ванредно стање?

Мађарско министарство унутрашњих послова предложило је проглашавање "кризног стања због масовних миграција" које би ступило на снагу 15. септембра а које би било утемељено на законима донетим прошле недеље, потврдио је шеф кабинета мађарског премијера Виктора Орбана.

Регион 10.09.2015 | 18:40
Мађари уводе ванредно стање?

Овај предлог биће прва тачка дневног реда на састанку владе 15. септембра, казао је Јанос Лазар на недељној конференцији за новинаре

Према новим законима прелаз преко жичане ограде коју Мађарска инсталира на граници представља кривично дело и омогућава властима брзу процену захтева за азилом на самој граници.

Шеф премијеровог кабинета Јанош Лазар рекао је на конфернцији за новинаре да ће ограда дугачка 175 километара бити подигнута пре најављеног рока, 31. октобра, пренела је агенција Ројтерс.

"Ова 3,5 до четири метра висока ограда може да буде одговарајућа заштита за земљу, поготово ако полиција патролира са друге стране", рекао је Лазар.

Истовремено, Министарство унутрашњих послова најавило је да ће да отвори нови пункт за регистровање емиграната у месту Корменд, где ће истовремено моћи да буде смештено 600 особа.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЕУ посла

10.09.2015 17:50

Јесу их сјебали. Ала су се Мадјари усрећили. Присјела им ЕУ. А ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прошлост

10.09.2015 18:30

Шта је Европо и модерни свијете!? Мислили смо/сте да више нема миграција становништва као у старом и средњем вијеку, да смо/сте технолошки толико напредовали да нема шансе да се врати то вријеме! Ееее... грдно се преварисмо/сте, човјек је био и остао на истом нивоу, само је вику с брда на брдо замијенио мобилним телефоном и ништа више. Падале су и падаце царства, мијењаце се структура свијета, јер ми смо само људи на изнајмљеној планети која се зове Земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виктор

10.09.2015 21:41

платила баба динар да се ухвати у коло, а стотину да из кола искоци.

ОДГОВОРИТЕ