Mađari uvode vanredno stanje?

Mađarsko ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je proglašavanje "kriznog stanja zbog masovnih migracija" koje bi stupilo na snagu 15. septembra a koje bi bilo utemeljeno na zakonima donetim prošle nedelje, potvrdio je šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

Region 10.09.2015 | 18:40
Mađari uvode vanredno stanje?

Ovaj predlog biće prva tačka dnevnog reda na sastanku vlade 15. septembra, kazao je Janos Lazar na nedeljnoj konferenciji za novinare

Prema novim zakonima prelaz preko žičane ograde koju Mađarska instalira na granici predstavlja krivično delo i omogućava vlastima brzu procenu zahteva za azilom na samoj granici.

Šef premijerovog kabineta Janoš Lazar rekao je na konfernciji za novinare da će ograda dugačka 175 kilometara biti podignuta pre najavljenog roka, 31. oktobra, prenela je agencija Rojters.

"Ova 3,5 do četiri metra visoka ograda može da bude odgovarajuća zaštita za zemlju, pogotovo ako policija patrolira sa druge strane", rekao je Lazar.

Istovremeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će da otvori novi punkt za registrovanje emigranata u mestu Kormend, gde će istovremeno moći da bude smešteno 600 osoba.

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

EU posla

10.09.2015 17:50

Jesu ih sjebali. Ala su se Madjari usrećili. Prisjela im EU. A ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Prošlost

10.09.2015 18:30

Šta je Evropo i moderni svijete!? Mislili smo/ste da više nema migracija stanovništva kao u starom i srednjem vijeku, da smo/ste tehnološki toliko napredovali da nema šanse da se vrati to vrijeme! Eeee... grdno se prevarismo/ste, čovjek je bio i ostao na istom nivou, samo je viku s brda na brdo zamijenio mobilnim telefonom i ništa više. Padale su i padace carstva, mijenjace se struktura svijeta, jer mi smo samo ljudi na iznajmljenoj planeti koja se zove Zemlja.

ODGOVORITE
Name

Viktor

10.09.2015 21:41

platila baba dinar da se uhvati u kolo, a stotinu da iz kola iskoci.

ODGOVORITE