ЕП: Стипановић не може сам - пораз БиХ од Пољске!

Пораз Босне и Херцеговине на почетку Европског првенства.

Кошарка 05.09.2015 | 17:15
ЕП: Стипановић не може сам - пораз БиХ од Пољске!

Кошаркаши Босне и Херцеговине поражени су на старту Европског првенства.

У Монпељеу у неизвјесној завршници славила је Пољска 68:64 (18:16, 12:24,18:23, 11:10).

Једна лоша четвртина коштала је тим Душка Ивановића пораза на старту Европског шампионата. Другу дионицу тим Пољске добио је 24.12 и на полувријеме отишао са десет поена разлике 40:30. До краја наш тим је покушавао, али није успио да преокрене резултат.

Најближи су били почетком четврте четвртине, када су "змајеви" пришли на само три поена 58:55. Онда слиједи лош период игре и једних и других. БиХ поен није постигла пуних ШЕСТ минута.

Ипак ни Пољаци нису бллистали па се ушло у неизвјесну завршницу у којој смо пар пута мали прилику за потпуни преокрет, али смо промашивали, прије свих Шутало отворене шутеве за три поена.

Уз то једини, који је константно у нападу пријетио био је Андрија Стипановић, који је са 20 поена био једини двоцифрени.

Шутало је очајно покушавао за три поена (2/8), Кикановић са снажним Пољским центрима се одбијао у рекету и имао је очајан проценат шута, Ренфро је у трећој дионици био одличан, али утакмица траје четири четвртине, Гордић слично, Першић је у првој четвртини постигао шест поена и то је то.

Од осталих се руку на срце и није очекивало да носе игру.

На крају Стипановић 20 поена, Шутало, Милошевић и Ренфро по осам, Гордић, Кикановић и Першић су постигли по шест поена.

У репрезентацији Пољске четири двоцифрена. Вачински 15, Понитка 13, Слотер и Гортат по 10 поена.

У групи А данас још играју Израел-Русија (17.30) и Француска-Финска (21.00).

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Радојица

05.09.2015 16:59

"До краја наш тим је покушавао, али није успио да преокрене резултат." Само мала исправка. Ово није "наш" тим. Није чак ни тим Босне и Херцеговине јер више од пола снановништва Босне и Херцеговине не навија за ту репрезентацију. Ово је репрезентација за коју навијају (по правилу) исккључиво Бошњаци без обзира ко за ту репрезентацију играо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ретур-Радојици

05.09.2015 18:21

Писи у своје име, и навијај за кога зелис...

Name

Да Винчи

05.09.2015 21:37

Ре. Радојица:Тако је мајсторе каква репрезентација БиХ.Замисли "државу" која има репрезентацију за коју навија само трећина становништва која у тој "држави" живи.ХАХАХАХАХАХА

Name

блах

05.09.2015 17:54

Ми имамо за кога навијати.Ево управо радост и весеље,пала је Спанија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

05.09.2015 20:51

Ја говорим у име народа који носи имена као Радован и Радојица (изворна имена Босне), говорим у име народа чија је главна традиција и дио идентитета Крсно име-слава (баш као код изворног становништва Босне прије доласка Турака), говорим у име народа који говори српским језиком (баш као босански бан Стјепан који своје повеље пише на СРПАСЦИЕ јер за босанчицу се у Босни није чуло све до половине 19-ог вијека када је тај појам измишљен, ја говорим у име народа који се борио на Косову 1389 године против најезде Турака а најбољи босански војсковођа Влато Вуковић је на Косову држао лијево крило српске воске под вођством Лазара Хребљановића, ја говорим у име народа који је у Босни под вијековном турском окупацијом задржао свој идентитет, није конвертирао на ислам и никад није прихватио отомански калифат. У чије име говориш ти?

ОДГОВОРИТЕ