Богдана муче леђа, Сале критикује одбрану!

Селектор Александар Ђорђевић сматра да су његови играчи у Тел Авиву показали велику жељу, да су контролисали меч, али и да су дозволили себи недопустиви број изгубљених лопти.

Кошарка 23.08.2015 | 17:00
Богдана муче леђа, Сале критикује одбрану!

"Орлови" су, пред израелском публиком и Дејвидом Блатом, тријумфом почели мини-турнеју у Тел Авиву.

У првој утакмици против домаће селекције, славили су 80:65. Богдан Богдановић није наступио, а Драган Милосављевић уписао је своје прве минуте у дресу репрезентације овог лета.

Најефикаснији играч био је Немања Недовић, са 16 поена, шест асистенција и четири скока. Теодосић и Марковић додали су још по седам асистенција, двоцифрен учинак имали су и Симоновић (13) и Радуљица (11).

Ипак, селектор је пред новинарима указао на број изгубљених лопти (19).

"Ово је можда прва утакмица у припремном периоду у којој нисмо заснивали игру на јакој одбрани, већ се екипа тражила кроз игру у нападу. То је, донекле, и разумљиво, пошто се ближи шампионат и свако жели да достигне и покаже своју најбољу форму", констатовао је Ђорђевић после утакмице.

Он је истакао велику жељу и борбеност својих изабраника и приметио да су контролисали игру од почетка до краја, пре него што је указао на игру у дефанзиви.

"Одбрамбено смо морали да будемо бољи. На томе ћемо и даље инсистирати, пошто је добра колективна одбрана оно што нам је давало велику снагу у досадашњим утакмицама. Израелци су атипична, брза екипа, али не смемо да дозволимо чак 19 изгубљених лопти, пошто ће јачи тимови то свакако кажњавати", додао је селектор.

Према писању сајта Кошаркашког савеза Србије, Ђорђевић је објаснио да је Богдановић одсустовао због проблема са леђима, што се и могло претпоставити јер га је исти проблем мучио и током Аћибадем Трофеја Београда.

Следећи меч против Израелаца "орлови" ће одиграти у недељу, од 18.45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар