Bogdana muče leđa, Sale kritikuje odbranu!

Selektor Aleksandar Đorđević smatra da su njegovi igrači u Tel Avivu pokazali veliku želju, da su kontrolisali meč, ali i da su dozvolili sebi nedopustivi broj izgubljenih lopti.

Košarka 23.08.2015 | 17:00
Bogdana muče leđa, Sale kritikuje odbranu!

"Orlovi" su, pred izraelskom publikom i Dejvidom Blatom, trijumfom počeli mini-turneju u Tel Avivu.

U prvoj utakmici protiv domaće selekcije, slavili su 80:65. Bogdan Bogdanović nije nastupio, a Dragan Milosavljević upisao je svoje prve minute u dresu reprezentacije ovog leta.

Najefikasniji igrač bio je Nemanja Nedović, sa 16 poena, šest asistencija i četiri skoka. Teodosić i Marković dodali su još po sedam asistencija, dvocifren učinak imali su i Simonović (13) i Raduljica (11).

Ipak, selektor je pred novinarima ukazao na broj izgubljenih lopti (19).

"Ovo je možda prva utakmica u pripremnom periodu u kojoj nismo zasnivali igru na jakoj odbrani, već se ekipa tražila kroz igru u napadu. To je, donekle, i razumljivo, pošto se bliži šampionat i svako želi da dostigne i pokaže svoju najbolju formu", konstatovao je Đorđević posle utakmice.

On je istakao veliku želju i borbenost svojih izabranika i primetio da su kontrolisali igru od početka do kraja, pre nego što je ukazao na igru u defanzivi.

"Odbrambeno smo morali da budemo bolji. Na tome ćemo i dalje insistirati, pošto je dobra kolektivna odbrana ono što nam je davalo veliku snagu u dosadašnjim utakmicama. Izraelci su atipična, brza ekipa, ali ne smemo da dozvolimo čak 19 izgubljenih lopti, pošto će jači timovi to svakako kažnjavati", dodao je selektor.

Prema pisanju sajta Košarkaškog saveza Srbije, Đorđević je objasnio da je Bogdanović odsustovao zbog problema sa leđima, što se i moglo pretpostaviti jer ga je isti problem mučio i tokom Aćibadem Trofeja Beograda.

Sledeći meč protiv Izraelaca "orlovi" će odigrati u nedelju, od 18.45 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar