Шаторовић: Премијери штите своје интересе

Потпредсједник Савеза самосталних синдиката БиХ, Селведин Шаторовић оптужио је премијере Републике Српске и Федерације БиХ да су на јучерашњем састанку договорили модел за наставак пљачке народа у БиХ, а не нешто чиме би помогли истом том народу. 

Босна и Херцеговина 30.07.2015 | 11:48
Шаторовић: Премијери штите своје интересе

"У Бањалуци су се јуче предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Федерације Фадил Новалић јасно договорили како да заштите сопствене политичке интересе, те како ће наставити пљачкати народ у БиХ, каже Селведин Шаторовић, на протестима који се одржавају данас у Сарајеву.

Шаторовић каже да су се протестима придружили и представници Савеза синдиката Републике Српске, на челу са Ранком Мишић.

“У суштини, ми данас овдје бранимо радничка права, не само у Федерацији, већ на територији цијеле БиХ”, истиче потпредсједник Савеза самосталних синдиката БиХ Селведин Шаторовић.

Шаторовић додаје да ће данашње засједање Дома народа федералног Парламента заиста показати ко у тој институцији заступа грађане и раднике БиХ, а ко представља оне који су извршили тајкунску и пљачкашку приватизацију, те ко заступа интересе крупног свјетског капитала, а све на штету радника.

БН ТВ

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.07.2015 10:29

УЈЕДИНИЛЕ СЕ ВЛАДЕ РС И ФБИХ, ЈЕР ЈЕ МЕРКЕЛОВА ТАКО НАРЕДИЛА... ИМАЦЕМО ИСТЕ ЗАКОНЕ НА ПРИНЦИПУ "ОГЛЕДАЛА"... ТО ЈЕ ДОБРА СТВАР ДА "ВУЦИ БУДУ СИТИ И ОВЦЕ НА БРОЈУ". ТАКО ОДАВНО ИМАМО ИСТЕ ЗАКОНЕ О ПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ И ТО ЈЕ СУПЕР И ФУНКЦИОНИСЕ... ОНО ШТО НЕ ВАЉА СУ УДРУЖЕНЕ НАЦИОНАЛНЕ ПОЛИТИЧКЕ ОЛИГАРХИЈЕ КОЈЕ СУ КОРУМПИРАНЕ И СПРЕМНЕ ДА СЕ БОРЕ ДО ЗАДЊЕГ ЖИВОГ СТВОРА... ОСТАЈЕ САМО СНАГА НАРОДА КОЈА ЈЕ НЕУКРОТИВА И НЕУНИШТИВА... ДАКЛЕ УЈЕДИНИТЕ СЕ И ВИ СИНДИКАЛЦИ... И ТРАЖИТЕ ПРОМЈЕНЕ ПОЛИТИЧАРА... ПЕРСОНАЛНЕ ПРОМЈЕНЕ СУ НАЈВАЖНИЈЕ... ОНИ СЕ ВАС БОЈЕ ВИСЕ НЕГО СТО МИСЛИТЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

30.07.2015 10:49

Види како Додик подрзава владајуце странке у федерацији а друге назива издајницима.Који преварант све це дати само да остане на власти.Ма њему у Силеровој треба окупити раднике и сељаке па отјерати ту багру а имовину им нацинализовати.То је неминовност која треба сто прије да се догоди због будуцности насе дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

30.07.2015 10:55

Браво Мишићка дивно је што си стала под заставу варте, и ратну заставу тзв. РБиХ са онима који јасно поручују да желе укидање РС на тим протестима. ММФ има јасну визију што тежи услови како би што више људи изашло на улице и правили хаос. Америчка демократија/револуција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зе

30.07.2015 10:55

Колико само има председника, разних синдиката. И сви имају функционерска примања, управне одборе,... Зна се због кога пас лаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

30.07.2015 10:57

Једноставно питање за Синдикат:Тко се повукао са функције,јер није могао да побољш позиције радника у целој БИХ?А тко је из Синдиката сам себи смањио примања од цца 3000км?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

30.07.2015 11:08

А колике плате имају водје синдиката. ?Штите и они своје позиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

30.07.2015 11:49

Опљачкали су што су имали, сада кад је нестало новаца, пристају на све што им ЕУ заповједа. Наравно Све због тога да имају шта хапати кад се усвоји закон и ЕУ пошаље обечане Милијарде ЕВРА.Ко **** народ што је на ивици сиромаштва.

ОДГОВОРИТЕ