Šatorović: Premijeri štite svoje interese

Potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, Selvedin Šatorović optužio je premijere Republike Srpske i Federacije BiH da su na jučerašnjem sastanku dogovorili model za nastavak pljačke naroda u BiH, a ne nešto čime bi pomogli istom tom narodu. 

Bosna i Hercegovina 30.07.2015 | 11:48
Šatorović: Premijeri štite svoje interese

"U Banjaluci su se juče predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Federacije Fadil Novalić jasno dogovorili kako da zaštite sopstvene političke interese, te kako će nastaviti pljačkati narod u BiH, kaže Selvedin Šatorović, na protestima koji se održavaju danas u Sarajevu.

Šatorović kaže da su se protestima pridružili i predstavnici Saveza sindikata Republike Srpske, na čelu sa Rankom Mišić.

“U suštini, mi danas ovdje branimo radnička prava, ne samo u Federaciji, već na teritoriji cijele BiH”, ističe potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović.

Šatorović dodaje da će današnje zasjedanje Doma naroda federalnog Parlamenta zaista pokazati ko u toj instituciji zastupa građane i radnike BiH, a ko predstavlja one koji su izvršili tajkunsku i pljačkašku privatizaciju, te ko zastupa interese krupnog svjetskog kapitala, a sve na štetu radnika.

BN TV

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

30.07.2015 10:29

UJEDINILE SE VLADE RS I FBIH, JER JE MERKELOVA TAKO NAREDILA... IMACEMO ISTE ZAKONE NA PRINCIPU "OGLEDALA"... TO JE DOBRA STVAR DA "VUCI BUDU SITI I OVCE NA BROJU". TAKO ODAVNO IMAMO ISTE ZAKONE O PARNIČNOM POSTUPKU I TO JE SUPER I FUNKCIONISE... ONO ŠTO NE VALJA SU UDRUŽENE NACIONALNE POLITIČKE OLIGARHIJE KOJE SU KORUMPIRANE I SPREMNE DA SE BORE DO ZADNJEG ŽIVOG STVORA... OSTAJE SAMO SNAGA NARODA KOJA JE NEUKROTIVA I NEUNIŠTIVA... DAKLE UJEDINITE SE I VI SINDIKALCI... I TRAŽITE PROMJENE POLITIČARA... PERSONALNE PROMJENE SU NAJVAŽNIJE... ONI SE VAS BOJE VISE NEGO STO MISLITE...

ODGOVORITE
Name

Petar

30.07.2015 10:49

Vidi kako Dodik podrzava vladajuce stranke u federaciji a druge naziva izdajnicima.Koji prevarant sve ce dati samo da ostane na vlasti.Ma njemu u Silerovoj treba okupiti radnike i seljake pa otjerati tu bagru a imovinu im nacinalizovati.To je neminovnost koja treba sto prije da se dogodi zbog buducnosti nase djece.

ODGOVORITE
Name

Bravo

30.07.2015 10:55

Bravo Mišićka divno je što si stala pod zastavu varte, i ratnu zastavu tzv. RBiH sa onima koji jasno poručuju da žele ukidanje RS na tim protestima. MMF ima jasnu viziju što teži uslovi kako bi što više ljudi izašlo na ulice i pravili haos. Američka demokratija/revolucija

ODGOVORITE
Name

Ze

30.07.2015 10:55

Koliko samo ima predsednika, raznih sindikata. I svi imaju funkcionerska primanja, upravne odbore,... Zna se zbog koga pas laje.

ODGOVORITE
Name

007

30.07.2015 10:57

Jednostavno pitanje za Sindikat:Tko se povukao sa funkcije,jer nije mogao da poboljš pozicije radnika u celoj BIH?A tko je iz Sindikata sam sebi smanjio primanja od cca 3000km?

ODGOVORITE
Name

Srbin

30.07.2015 11:08

A kolike plate imaju vodje sindikata. ?Štite i oni svoje pozicije.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

30.07.2015 11:49

Opljačkali su što su imali, sada kad je nestalo novaca, pristaju na sve što im EU zapovjeda. Naravno Sve zbog toga da imaju šta hapati kad se usvoji zakon i EU pošalje obečane Milijarde EVRA.Ko **** narod što je na ivici siromaštva.

ODGOVORITE