Полиција Црне Горе трага за исламистима

Црногорска Управа полиције покушава да утврди идентитет особа које су јуче поставиле коментаре на порталу "Вијести" којима се пријети немуслиманима.

Регион 16.07.2015 | 09:08
Полиција Црне Горе трага за исламистима

Међу десетинама коментара на сајту "Вијести" налазе се и они којима се позивају муслимани да се уједине јер је "Алах један, како би направили његов свијет".

"Алах екбер, браћо муслимани не заборавите шта нам је учињено, наша дјеца, наше мајке, наши најдражи, сјетите се тога. И вратимо све", једна је од тих порука.

Особе под корисничким именима "Елвира" и "Алах екбер" коментаре су писале испод текста "Радуј се Црна Горо... бићеш наше мјесто ново" у коме су пренесене нове терористичке пријетње "Исламске државе" државама Балкана.

Терористи су у видео поруци под називом "Ми смо исламски хилафет - касида", која је постављена на "ју тјубу", објавили да ће покорити Црну Гору, као и цијели Балкан. На снимку који је објављен 10. јула Србија је означена као почетна мета, након чега слиједе остале Хрватска, Црна Гора, Косово, Македонија...

У видео поруци је мапа земаља Балкана прекривена ознакама "Исламске државе".

Снимак је уклоњен са "ју тјуба" синоћ око 23.00 часа.

Инспектори пријетње истражују уз помоћ Агенције за националну безбједност, а по налогу Тужилаштва.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Споредно

16.07.2015 07:14

Мени полиција и интернет у истој реченици увијек изазову осмијех. Сјећам се док се регистрација аута радила ручно и са писаћом машином, чекало се 10 минута. Одједном редови, гужве, чека се по 4-5 сати. Шта је било, муповци набавили рачунаре, хахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

16.07.2015 07:31

То је једноумље ти коментари ма какви били лоси или добри ниста не могу да изазову зауставе или промене, као оперативац знам да пас који лаје не уједа једино сто се народ подгрева као јуцерасњи руцак али ако хоцете озбиљну борбу морате имати своје оперативце истрениране које цете убацит у њихове редове, н еце вас они са вруцим погацама цекати у својој куци, сами це вам они доци са пускама у васе куце да вас тразе али ви их сацекајте са указаним гостопримством инаце оде маст у пропаст кад заглавите не тразите Србе и Србију да гинемо за вас јер сте нама србима окренули ледја а сиптаре загрлили и прогласили својом Црногорском брацом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊКА

16.07.2015 09:10

НЕ,ЛУПАЈ ГЛУПОСТИ .Ц.ГОРА И ХЕРЦЕГОВИНА ЈЕ БРАТСКА ЗЕМЉА И БРАТСКИ НАРОД,И УВЈЕК СУ СЕ ЗАЈЕДНО БРАНИЛИ . НАЈГОРИ СУ ДОМАЦИ НЕПРИЈАТЕЉИ,УВЈЕК СЕ ТРЕБА БОЈАТИ ДОМАЦЕГ ЗЛА...

Name

ЗОНЕ

16.07.2015 08:29

У ЦРНОЈ ГОРИ 1/8 ЦРНОГОРАЦА И 1/8 СРБА ОНО ОСТАЛО СУ ВАМ ИСЛАМИСТИ ГЛУПИ ЦРНОГОРЦИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта је ово

16.07.2015 10:03

Што више могућности за читање , учење , образовање - свијет све глупљи ! Нико не зна о чему се ради ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лако је Црногорцима

17.07.2015 17:04

Они за два сата претразе целу ЦГ и знају има ли или нема цега.

ОДГОВОРИТЕ