Policija Crne Gore traga za islamistima

Crnogorska Uprava policije pokušava da utvrdi identitet osoba koje su juče postavile komentare na portalu "Vijesti" kojima se prijeti nemuslimanima.

Region 16.07.2015 | 09:08
Policija Crne Gore traga za islamistima

Među desetinama komentara na sajtu "Vijesti" nalaze se i oni kojima se pozivaju muslimani da se ujedine jer je "Alah jedan, kako bi napravili njegov svijet".

"Alah ekber, braćo muslimani ne zaboravite šta nam je učinjeno, naša djeca, naše majke, naši najdraži, sjetite se toga. I vratimo sve", jedna je od tih poruka.

Osobe pod korisničkim imenima "Elvira" i "Alah ekber" komentare su pisale ispod teksta "Raduj se Crna Goro... bićeš naše mjesto novo" u kome su prenesene nove terorističke prijetnje "Islamske države" državama Balkana.

Teroristi su u video poruci pod nazivom "Mi smo islamski hilafet - kasida", koja je postavljena na "ju tjubu", objavili da će pokoriti Crnu Goru, kao i cijeli Balkan. Na snimku koji je objavljen 10. jula Srbija je označena kao početna meta, nakon čega slijede ostale Hrvatska, Crna Gora, Kosovo, Makedonija...

U video poruci je mapa zemalja Balkana prekrivena oznakama "Islamske države".

Snimak je uklonjen sa "ju tjuba" sinoć oko 23.00 časa.

Inspektori prijetnje istražuju uz pomoć Agencije za nacionalnu bezbjednost, a po nalogu Tužilaštva.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sporedno

16.07.2015 07:14

Meni policija i internet u istoj rečenici uvijek izazovu osmijeh. Sjećam se dok se registracija auta radila ručno i sa pisaćom mašinom, čekalo se 10 minuta. Odjednom redovi, gužve, čeka se po 4-5 sati. Šta je bilo, mupovci nabavili računare, hahaha!

ODGOVORITE
Name

Serafim

16.07.2015 07:31

To je jednoumlje ti komentari ma kakvi bili losi ili dobri nista ne mogu da izazovu zaustave ili promene, kao operativac znam da pas koji laje ne ujeda jedino sto se narod podgreva kao jucerasnji rucak ali ako hocete ozbiljnu borbu morate imati svoje operativce istrenirane koje cete ubacit u njihove redove, n ece vas oni sa vrucim pogacama cekati u svojoj kuci, sami ce vam oni doci sa puskama u vase kuce da vas traze ali vi ih sacekajte sa ukazanim gostoprimstvom inace ode mast u propast kad zaglavite ne trazite Srbe i Srbiju da ginemo za vas jer ste nama srbima okrenuli ledja a siptare zagrlili i proglasili svojom Crnogorskom bracom.

ODGOVORITE
Name

TREBINJKA

16.07.2015 09:10

NE,LUPAJ GLUPOSTI .C.GORA I HERCEGOVINA JE BRATSKA ZEMLJA I BRATSKI NAROD,I UVJEK SU SE ZAJEDNO BRANILI . NAJGORI SU DOMACI NEPRIJATELJI,UVJEK SE TREBA BOJATI DOMACEG ZLA...

Name

ZONE

16.07.2015 08:29

U CRNOJ GORI 1/8 CRNOGORACA I 1/8 SRBA ONO OSTALO SU VAM ISLAMISTI GLUPI CRNOGORCI!

ODGOVORITE
Name

šta je ovo

16.07.2015 10:03

Što više mogućnosti za čitanje , učenje , obrazovanje - svijet sve gluplji ! Niko ne zna o čemu se radi ?

ODGOVORITE
Name

Lako je Crnogorcima

17.07.2015 17:04

Oni za dva sata pretraze celu CG i znaju ima li ili nema cega.

ODGOVORITE