Мађари и званично одобрили зид са Србијом

Мађарски парламент усвојио је данас закон којим се пооштравају правила о азилу и пружа правна основа за подизање ограде дуж границе са Србијом, како би се спречио прилив илегалних миграната.

Регион 06.07.2015 | 19:36
Мађари и званично одобрили зид са Србијом

Законом се скраћује период за проверу азиланата, а Будимпешти се омогућава да одбацује захтеве миграната из Сирије, Авганистана или Ирака који су успут прошли кроз неку безбедну земљу.

УН и Савет Европе раније су критиковали предложени закон, с оцјеном да ће се њиме ослабити заштита избеглица у Мађарској.

УНХЦР је у отвореном писму мађарским посланицима прошле седмице нагласио да ће предложено решење "угрозити животе и безбедност азиланата који стижу из ратних зона".

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је раније да границе Мађарске морају бити заштићене свим средствима од таласа миграната који стижу преко Балкана.

Од почетка године, у Мађарску је илегално ушло скоро 70.000 људи, углавном преко границе са Србијом.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

707

06.07.2015 21:16

Мислим да је уреду...штите себе...сами знају ко им долази.Француска их је примала немилице,шта су сада добили...свако мало терористички напад...довољно је само десет дана да поједу бијели хљеб и онда забораве одакле су дошли

ОДГОВОРИТЕ