СЛ: Србе у Аустралији дочекали Срби, хармоника, пјесма...

Одбојкаши Србије, после 22 сата проведена у путу, од чега 18 у ваздуху (!), стигли су у Глен Веверли, предграђе Мелбурна, на неколико километара удаљено од Вантирне Саут, где ће у суботу и недељу играти утакмице последњег викенда Светске лиге, против репрезентације Аустралије.

Остали спортови 03.07.2015 | 22:40
СЛ: Србе у Аустралији дочекали Срби, хармоника, пјесма...

Пут од Београда, преко Абу Дабија до Мелбурна, продужио се непланирано за два сата, јер је пред само полетање из Уједињених Арапских Емирата, стигла забрана прелета ваздушног простора Омана, па је "Емирејтсов" Боинг, пун путника, стајао на писти, чекајући дозволу за полет. Лет је трајао 12 и по сати, а у Мелбурну је наше одбојкаше дочекало зимских 7 степени и ветар, налик нашој кошави, па су момци брже-боље обукли топлу гардеробу.

За добро расположење, и поред "тоне умора", већ на аеродрому су се потрудили Крстомир Душановић (са хармоником) и Емилија Савић, чланови Фолклорне групе Морава из Мелбурна, који су засвирали и запевали неколико наших старих народних песама.

Одбојкаши Србије су по доласку у Хотел "Новотел", имали још само вечеру и требало је поћи на спавање, како би се што пре привикли на чак 8 сати временске разлике. У петак ће екипа селектора Николе Грбића одржати двочасовни тренинг у дворани "Кошаркашког националног центра", а до прве утакмице, која је на програму у суботу од 11 часова по средњеевропском времену, имаће још један преподневни тренинг.

Подсетимо, српски одбојкаши су се на најбољи начин опростили од домаће публике, пошто су победом над "азурима" минулог викенда обезбедили пласман на завршни турнир Светске лиге. Први ривал у Рију, ако наша селекција буде друга у групи, биће управо - Италија.

Финални тунир Светске лиге биће одржан од 15. до 19. јула у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар