SL: Srbe u Australiji dočekali Srbi, harmonika, pjesma...

Odbojkaši Srbije, posle 22 sata provedena u putu, od čega 18 u vazduhu (!), stigli su u Glen Veverli, predgrađe Melburna, na nekoliko kilometara udaljeno od Vantirne Saut, gde će u subotu i nedelju igrati utakmice poslednjeg vikenda Svetske lige, protiv reprezentacije Australije.

Ostali sportovi 03.07.2015 | 22:40
SL: Srbe u Australiji dočekali Srbi, harmonika, pjesma...

Put od Beograda, preko Abu Dabija do Melburna, produžio se neplanirano za dva sata, jer je pred samo poletanje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stigla zabrana preleta vazdušnog prostora Omana, pa je "Emirejtsov" Boing, pun putnika, stajao na pisti, čekajući dozvolu za polet. Let je trajao 12 i po sati, a u Melburnu je naše odbojkaše dočekalo zimskih 7 stepeni i vetar, nalik našoj košavi, pa su momci brže-bolje obukli toplu garderobu.

Za dobro raspoloženje, i pored "tone umora", već na aerodromu su se potrudili Krstomir Dušanović (sa harmonikom) i Emilija Savić, članovi Folklorne grupe Morava iz Melburna, koji su zasvirali i zapevali nekoliko naših starih narodnih pesama.

Odbojkaši Srbije su po dolasku u Hotel "Novotel", imali još samo večeru i trebalo je poći na spavanje, kako bi se što pre privikli na čak 8 sati vremenske razlike. U petak će ekipa selektora Nikole Grbića održati dvočasovni trening u dvorani "Košarkaškog nacionalnog centra", a do prve utakmice, koja je na programu u subotu od 11 časova po srednjeevropskom vremenu, imaće još jedan prepodnevni trening.

Podsetimo, srpski odbojkaši su se na najbolji način oprostili od domaće publike, pošto su pobedom nad "azurima" minulog vikenda obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige. Prvi rival u Riju, ako naša selekcija bude druga u grupi, biće upravo - Italija.

Finalni tunir Svetske lige biće održan od 15. do 19. jula u Rio de Žaneiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar