Меркелова поручује: Вријеме је!

Њемачка канцеларка Ангела Меркел позвала је Београд и Приштину да постигну компромис истакавши да само напредак у дијалогу омогућава њихово приближавање ЕУ.

Регион 30.06.2015 | 20:42
Меркелова поручује: Вријеме је!

"Вријеме је да се постигне компромис", рекла је она на заједничкој конференцији за штампу након разговора с косовским премијером Исом Мустафом у Берлину.

Јучерашња рунда преговора Београда и Приштине у којој су учествовали премијер Србије Александар Вучић и Мустафа уз посредовање високе представнице ЕУ Федерике Могерини у Бриселу завршена је без договора

Она је додала да даље приближавање Унији зависи од напретка у дијалогу Београда и Приштине.

"Само ако ту постоји напредак, постојаће напредак и у вези са њиховим приближавањем Европској унији", поручила је њемачка канцеларка.

Три захтјева Меркелове за Косово
Како је пренијела приштинска Коха Диторе, Меркелова је Мустафи поновила став Берлина да не постоји никаква шанса да се становницима Косова одобре захтјеви за азил, а косовски премијер, како се наводи, рекао да је на састанку било ријечи "о билатералним односима двају држава, ситуацији на Косову и односима са ЕУ".

"Разговарали смо о суштинским питањима која окупирају Косово и ЕУ, о питањима развоја, европским интеграцијама и борби против организованог криминала и корупције, као једном од критеријума које треба испунити за либерализацију визног режима", рекао је Мустафа.

Коха наводи и да је њемачка канцеларка Мустафи предочила да су наставак дијалога, неопходни компромис и формирање специјалног суда за злочине које је починила ОВК захтјеви које Косово мора да испуни.

Меркелова је, пише приштински дневник, рекла и да је Њемачка подржава и Београд и Приштину и да је јако заинтересована за постизање фер споразума две стране за шта су, како се наводи, неопходни компромиси.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

xx

30.06.2015 19:14

Ста се мијеса ова гуља

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

30.06.2015 19:44

КРАЊЕ ВРИЈЕМЕ ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

д.в

30.06.2015 19:58

Једне цемо избацити из г..... а друге убацит која глупост они морају имати зртву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

30.06.2015 23:13

Европа пуца а ови оце у еу која глупост

Name

сноуден

01.07.2015 07:22

Неце ваљда ухватити Србију на празну зобницу? Ако јој до сада нису дали статус ЕУ, не требају ни сада.Много су зла направили Србији и Српском народу.Европа се распада прва је Грцка!Затим це Румунија ,Италија,Бугарска,Мадјарска?????Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ