ЕП - очекивања тренера и Францускиња пред финале...

Кошаркашице Србије и Француске бориће се за титулу у финалу Еуробаскета (недеља, 19.00) у Будимпешти, а колико противнице цене тим Марине Маљковић, довољно говоре речи Селин Думер.

Кошарка 28.06.2015 | 14:20
ЕП - очекивања тренера и Францускиња пред финале...

"Морамо играти паметно, не смемо им дозволити да се разиграју. Оне нису само тим, они су нација која игра са страшћу", рекла је искусна 33-годишња кошаркашица која игра на позицији плејмејкера.

Француска је пре две године била домаћин Еуробаскета, а тада је њихова селекција у финалу поражена од Шпаније са 70:69. Француска је прилику за реванш дочекала у Мађарској, пошто је била боља у полуфиналу са 63:58.

Изабранице Марине Маљковић су већ победиле финалне противнице у припремном периоду, са 64:63 уз кључне поене Денијел Пејџ, па ће покушати да учине исто и у најважнијој утакмици, за трофеј.

Један циљ је већ остварен, екипа је обезбедила одлазак на квалификациони турнир за Олимпијске игре, а имаће прилику да освоји прво злато за директан пласмна, после четири сребра и две бронзе.

Француски кошаркаш Али Траоре важи за великог шоумена у свету игре под обручима, па је у складу са репутацијом и најавио финале Еуробаскета за кошаркашице између његових сународница и репрезентације Србије.

Траоре тренутно ужива у Београду, биће део недељног спектакла БеоБаскет Старс у Комбанк Арени од 20 часова, док ће се кошаркашице од 19.00 у Будимпешти борити за титулу на Еуробаскету.

"Знаш како, биће тешко, не знам ни чије даме су лепше и за кога да навијам... (смех). Шалим се, биће то посебна утакмица, нарочито због Марине Маљковић, она зна све о нама, њен отац Божидар је дуго тренирао Лимож, биће то баш емотивна утакмица. Финале је само по себи такво, ко буде боље контролисао емоције, славиће", рекао је Траоре за "Блиц".

Траоре је иначе био на прелиминарном списку од 24 играча за предстојећи Еуробаскет, али ипак неће конкурисати за шампионат, пошто је селектор Венсан Коле недавно сузио избор на 16 играча.

Коментари / 0

Оставите коментар