EP - očekivanja trenera i Francuskinja pred finale...

Košarkašice Srbije i Francuske boriće se za titulu u finalu Eurobasketa (nedelja, 19.00) u Budimpešti, a koliko protivnice cene tim Marine Maljković, dovoljno govore reči Selin Dumer.

Košarka 28.06.2015 | 14:20
EP - očekivanja trenera i Francuskinja pred finale...

"Moramo igrati pametno, ne smemo im dozvoliti da se razigraju. One nisu samo tim, oni su nacija koja igra sa strašću", rekla je iskusna 33-godišnja košarkašica koja igra na poziciji plejmejkera.

Francuska je pre dve godine bila domaćin Eurobasketa, a tada je njihova selekcija u finalu poražena od Španije sa 70:69. Francuska je priliku za revanš dočekala u Mađarskoj, pošto je bila bolja u polufinalu sa 63:58.

Izabranice Marine Maljković su već pobedile finalne protivnice u pripremnom periodu, sa 64:63 uz ključne poene Denijel Pejdž, pa će pokušati da učine isto i u najvažnijoj utakmici, za trofej.

Jedan cilj je već ostvaren, ekipa je obezbedila odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a imaće priliku da osvoji prvo zlato za direktan plasmna, posle četiri srebra i dve bronze.

Francuski košarkaš Ali Traore važi za velikog šoumena u svetu igre pod obručima, pa je u skladu sa reputacijom i najavio finale Eurobasketa za košarkašice između njegovih sunarodnica i reprezentacije Srbije.

Traore trenutno uživa u Beogradu, biće deo nedeljnog spektakla BeoBasket Stars u Kombank Areni od 20 časova, dok će se košarkašice od 19.00 u Budimpešti boriti za titulu na Eurobasketu.

"Znaš kako, biće teško, ne znam ni čije dame su lepše i za koga da navijam... (smeh). Šalim se, biće to posebna utakmica, naročito zbog Marine Maljković, ona zna sve o nama, njen otac Božidar je dugo trenirao Limož, biće to baš emotivna utakmica. Finale je samo po sebi takvo, ko bude bolje kontrolisao emocije, slaviće", rekao je Traore za "Blic".

Traore je inače bio na preliminarnom spisku od 24 igrača za predstojeći Eurobasket, ali ipak neće konkurisati za šampionat, pošto je selektor Vensan Kole nedavno suzio izbor na 16 igrača.

Komentari / 0

Ostavite komentar