Обрадовић: Гаги ће бити вођа Албе!

Српски тренер дуго је инсистирао на доласку капитена Партизана. Овог лета, жеља му је остварена.

Кошарка 29.06.2015 | 15:20
Обрадовић: Гаги ће бити вођа Албе!

Драган Милосављевић напустио је црно-беле после пет година и почео инострану каријеру. Од јесени, носиће дрес Албе на инситирање Саше Обрадовића, тренера Берлинаца.

У разговору за "Спортски журнал", српски тренер открио је колико је дуго пратио Крушевљанина.

"Ја сам Гагија хтео да доведем и прошле године, онако повређеног", почео је Обрадовић освртом на сезону 2013/14, у којој је борбени бек доживео кидање укрштеног лигамента колена.

"Сада је можда и боље, пошто је показао да може да игра и да је повреда прошлост, а да се од њега могу очекивати у будућности игре које је пружао и пре повреде", додао је.

И њихов менаџер Миодраг Ражнатовић открио је ове недеље да је жеља Албе била дуго присутна. Констатовао је да је Милосављевић направио одличан потез, одабравши прави клуб и правог тренера.

Обрадовић репрезентативцу Србије предвиђа значајну улогу.

"Милосављевић је право појачање и права личност за тим. Требало би да буде прави вођа неке нове Албе", образложио је тренер године у Немачкој.

У минулој сезони, његов тим био је хит Евролиге и само га је још један тријумф над Макабијем, у последњем колу, делио од пласмана у четвртфинале. У домаћем првенству стао је у полуфиналној серији са Бајерном, емотивно и физички исцрпљен од континенталних борби.

"Сви у Алби и око ње, па и медији су екстремно задовољни послом који је обављен. Не треба заборавити да смо Евролигу играли са играчима који у њој практично и нису имали искуства. Практично смо имали прилику да можда уђемо и у Топ 8, што би био изванредан успех и за Албу као клуб, јер нико из Немачке није никад дошао до те фазе. Колико год да је то био успех, са друге стране много узима енергије и емоција, а можда је и то фалило да будемо и бољи у завршници лиге", каже Обрадовић.

У каквом ће саставу Алба изнети следећу сезону? Још није прецизирано. Ипак, прилично је извесно да ће се Берлинци такмичити у Еврокупу.

"Највероватније ћемо морати да реорганизујемо екипу, јер, од играча који су ту, неки неће моћи да играју, а највероватније нећемо играти ни Евролигу. У целој тој ситуацији и даље је позитивна клима према Алби и мени од навијача"

И Обрадовић је дуго био сељен у шпанске и грчке клубове, али је, на крају, ипак остао у граду који назива "другим домом".

"Мени се није одлазио из Брлина, иако су у игри била и велика имена. Можда је и најбоља одлука коју сам донао да останем ту где сам", подвукао је српски тренер, предавач на 14. Београдској кошаркашкој клиници, која се овог викенда одржава у главном граду.

Коментари / 0

Оставите коментар