Obradović: Gagi će biti vođa Albe!

Srpski trener dugo je insistirao na dolasku kapitena Partizana. Ovog leta, želja mu je ostvarena.

Košarka 29.06.2015 | 15:20
Obradović: Gagi će biti vođa Albe!

Dragan Milosavljević napustio je crno-bele posle pet godina i počeo inostranu karijeru. Od jeseni, nosiće dres Albe na insitiranje Saše Obradovića, trenera Berlinaca.

U razgovoru za "Sportski žurnal", srpski trener otkrio je koliko je dugo pratio Kruševljanina.

"Ja sam Gagija hteo da dovedem i prošle godine, onako povređenog", počeo je Obradović osvrtom na sezonu 2013/14, u kojoj je borbeni bek doživeo kidanje ukrštenog ligamenta kolena.

"Sada je možda i bolje, pošto je pokazao da može da igra i da je povreda prošlost, a da se od njega mogu očekivati u budućnosti igre koje je pružao i pre povrede", dodao je.

I njihov menadžer Miodrag Ražnatović otkrio je ove nedelje da je želja Albe bila dugo prisutna. Konstatovao je da je Milosavljević napravio odličan potez, odabravši pravi klub i pravog trenera.

Obradović reprezentativcu Srbije predviđa značajnu ulogu.

"Milosavljević je pravo pojačanje i prava ličnost za tim. Trebalo bi da bude pravi vođa neke nove Albe", obrazložio je trener godine u Nemačkoj.

U minuloj sezoni, njegov tim bio je hit Evrolige i samo ga je još jedan trijumf nad Makabijem, u poslednjem kolu, delio od plasmana u četvrtfinale. U domaćem prvenstvu stao je u polufinalnoj seriji sa Bajernom, emotivno i fizički iscrpljen od kontinentalnih borbi.

"Svi u Albi i oko nje, pa i mediji su ekstremno zadovoljni poslom koji je obavljen. Ne treba zaboraviti da smo Evroligu igrali sa igračima koji u njoj praktično i nisu imali iskustva. Praktično smo imali priliku da možda uđemo i u Top 8, što bi bio izvanredan uspeh i za Albu kao klub, jer niko iz Nemačke nije nikad došao do te faze. Koliko god da je to bio uspeh, sa druge strane mnogo uzima energije i emocija, a možda je i to falilo da budemo i bolji u završnici lige", kaže Obradović.

U kakvom će sastavu Alba izneti sledeću sezonu? Još nije precizirano. Ipak, prilično je izvesno da će se Berlinci takmičiti u Evrokupu.

"Najverovatnije ćemo morati da reorganizujemo ekipu, jer, od igrača koji su tu, neki neće moći da igraju, a najverovatnije nećemo igrati ni Evroligu. U celoj toj situaciji i dalje je pozitivna klima prema Albi i meni od navijača"

I Obradović je dugo bio seljen u španske i grčke klubove, ali je, na kraju, ipak ostao u gradu koji naziva "drugim domom".

"Meni se nije odlazio iz Brlina, iako su u igri bila i velika imena. Možda je i najbolja odluka koju sam donao da ostanem tu gde sam", podvukao je srpski trener, predavač na 14. Beogradskoj košarkaškoj klinici, koja se ovog vikenda održava u glavnom gradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar